Amanda Ilestedt, defensa gunner, amb l'ecografia del seu primer fill
Amanda Ilestedt, defensa gunner, amb l'ecografia del seu primer fill
Dones i esport

La maternitat en l'esport, cada cop menys tabú

L'Arsenal anuncia amb una "feliç notícia" que una de les seves jugadores està embarassada i li facilita un pla d'entrenaments perquè pugui tornar a jugar un cop sigui mare

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

"Estem encantats de compartir amb vosaltres la feliç notícia que Amanda Ilestedt espera el seu primer bebè" és la frase amb què l'Arsenal va anunciar aquest dimecres als aficionats que una de les jugadores del seu equip femení estava embarassada. I la manera de proclamar-ho no és casual.

El començament d'aquest comunicat, "estem encantats", i també l'ús de "feliç notícia" demostren que alguna cosa està canviant en l'esport i que un embaràs, com a mínim en alguns clubs, s'està deixant de veure com un problema.

I no solament de portes enfora, sinó que li facilitarà la recuperació a la defensa gunner amb un pla personalitzat d'entrenaments, per no perdre la forma fins que neixi la seva criatura. Cosa que li ha de facilitar el retorn un cop passat el postpart.

 

Reaccions positives arreu

Entre els comentaris a X (anteriorment Twitter) la pràctica totalitat dels comentaris són per felicitar Ilestedt i la seva parella. I els únics dubtes que posen sobre la taula és saber si el nadó també serà un gunner ("gooner", en registre més col·loquial).

 


Una situació ben diferent fins ara

El bon tracte que sembla disposat a donar l'Arsenal a Amanda Ilestedt contrasta amb l'abandonament que havien tingut fins ara les jugadores quan decidien ser mares i que havia estat una constant.

Una situació que li va tocar viure a la futbolista catalana Marta Corredera al Reial Madrid i que va anar del tot diferent, sense preocupar-se per ella i sense oferir-li un pla d'entrenament ni de manteniment:


Greu també va ser el cas de la jugadora islandesa Sara Bjork Gunnarsdottir, que va revelar que el Tribunal de futbol de la FIFA va haver d'intervenir perquè el seu club, l'Olympique de Lió, li pagués les mensualitats que li devia de quan va estar embarassada durant l'any 2021.

El Lió, que aleshores era el vigent campió d'Europa, va haver de pagar al voltant de 82.000 euros a la jugadora escandinava.


La maternitat es comença a normalitzar en l'esport

Mentre que fa uns anys l'habitual era que les esportistes s'esperessin al final de la seva carrera per ser mares, cada cop en són més les que decideixen fer una aturada per l'embaràs i que, un cop tornen a l'elit, ho fan en una bona condició, gràcies en bona part a la feina feta durant l'embaràs i el postpart.

És el cas de l'esquiadora de muntanya Marta Garcia, que opta a una plaça per als Jocs Olímpics de Milà- Cortina d'aquí dos anys i que ens explica la seva història de com tornar a l'elit després de tenir un fill. Després d'una temporada fora de la competició i d'una altra per tornar a agafar el ritme, aquesta està recollint el fruit del seu esforç, amb una medalla d'or inclosa a la copa del món juntament amb Oriol Cardona.

 

Uns èxits que són resultat del seu treball però també d'haver comptat amb entrenaments i amb fisioteràpia adaptats a l'embaràs i al postpart.

La FEDME, la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada, també li va facilitar la tornada permetent-li que s'endugués la criatura i la seva parella a les proves internacionals en què competia.

ARXIVAT A:
Feminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut