Joan Laporta ha presentat la seva seu social
Joan Laporta, en una imatge d'arxiu
Futbol

El jutge dóna la raó al Barça i no permet que Laporta es personi al cas Neymar per evitar l'acord amb la Fiscalia

El jutge ha desestimat la petició de l'expresident del Barça que no podrà interposar-se en l'acord arribat per la directiva del Barça

Actualitzat
La fiscalia havia sol·licitat al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona que desestimés la petició de l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta de personar-se com a acusació particular en el cas Neymar. Finalment, el jutge ha fet cas d'aquesta petició i no permetrà que Laporta es personi al cas Neymar per evitar l'acord amb la Fiscalia

El 20 de juny, Laporta va enviar un escrit al mateix jutjat en el qual s'oposava a l'acord assolit pel club, la fiscalia i l'advocacia de l'estat en el cas Neymar, i sol·licitava personar-se en el procés com a "part perjudicada per la nefasta gestió dels directius investigats".

A partir d'aquest acord, el FC Barcelona admetia haver comès dos delictes fiscals en els exercicis 2011 i 2013 en el fitxatge del brasiler Neymar da Silva, pagava una multa de 5,5 milions d'euros i s'exonerava de qualsevol delicte l'expresident Sandro Rosell i l'actual, Josep Maria Bartomeu.

La fiscalia es va oposar a aquesta petició de Laporta perquè entenia que "no concorre en els sol·licitants interès legítim que possibiliti o empari la seva incorporació".

El ministeri públic recorda en el seu escrit, a què ha tingut accés l'agència EFE, que "l'objecte del present procediment no és determinar si la gestió dels directius (anteriors i presents) va ser nefasta o, per contra, encertada", sinó si van incórrer en un delicte fiscal. "En aquestes condicions, resulta obvi que el veritable interès de la part compareguda no és la defensa d'interessos legítims, de manera desinteressada, per participar així en la recta administració de justícia, sinó un altre de molt divers (que aquest ministeri no qualificarà per resultar el mateix clarament evidenciat en el mateix escrit presentat), i que, a la llum del precedentment exposat, desautoritza definitivament aquesta pretesa personació", conclou el fiscal.

Anar al contingut