Montse Alcoba, plata en l'Europeu d'halterofília paralímpica (www.paralimpicos.es)
Halterofília

La catalana Montse Alcoba es penja la plata en l'Europeu d'halterofília paralímpica

La catalana s'ha penjat la medalla gràcies a un aixecament de 95 quilos. Ha estat superada per la britànica Louise Sugden, que n'ha aixecat 108

Actualitzat

Montse Alcoba ha conquerit aquest dilluns, amb un aixecament de 95 quilos, la medalla de plata a l'Europeu d'Halterofília paralímpica que es disputa a la ciutat francesa de Berck-Sud-Mer i que ha comptat amb la presència de 173 esportistes de 25 països.

Montse Alcoba ha competit en la categoria de menys de 86 quilos de pes i s'ha penjat la plata gràcies a un aixecament de 95 quilos en el seu primer intent. Només ha estat superada per la britànica Louise Sugden, que ha aixecat 108 quilos. El bronze ha estat per a Lyazzat Zhakupova.

Després de retirar-se el 2013 per ser mare, la Montse ha tornat aquesta temporada en plena forma guanyant el campionat d'Espanya de la seva categoria amb un aixecament de 97 quilos que va ser rècord nacional.

La plata de Montse Alcoba és la segona medalla que Espanya conquesta en aquest Europeu. La primera va ser un bronze de l'extremenya Loida Zabala en la seva categoria de menys de 50 quilos.

L'halterofília paralímpica es disputa en la modalitat de press de banca, en què l'esportista està estirat. Els aixecadors s'agrupen en funció del seu pes corporal i no del seu tipus o grau de discapacitat. Hi ha deu categories masculines (des de menys de 49 fins a més de 107 quilos) i deu més de femenines (des de menys de 41 fins a més de 86 quilos).

Anar al contingut