Alfonso Sánchez, el millor dels manresans (EFE)

La Bruixa d'Or no aprofita la poca intensitat del València Basket i deixa escapar una victòria molt necessària (84-81)

El València Basket ha jugat un pèssim partit, sense cap mena tensió competitiva. Com si tant els fes perdre o guanyar. La Bruixa d'Or, però, ha deixat escapar aquesta ocasió única de sumar un triomf vital en la seva lluita per salvar la categoria (84-81).

Daniel AlentoActualitzat

El València Basket ha derrotat, en un partit sense cap mena d'intensitat per la seva part, La Bruixa d'Or (84-81). Els valencians s'han limitat a fer el mínim necessari, amb un tècnic que ha dosificat els minuts dels seus homes, per superar el seu rival. L'equip de casa s'ha posat al davant en el marcador des del primer minut, amb Luke Harangody, Nemanja Nedovic i Vladimir Lucic (13 punts, 5 rebots) molt consistents. La resposta manresana ha arribat de la mà de DJ Seeley (18 punts), autor dels primers 11 punts visitants. Però no n'hi hagut prou per evitar que els de casa marxessin de 10. El primer quart ha acabat 26 a 16.

El ritme anotador dels dos equips ha caigut en picat en els primers minuts del segon quart. amb els valencians errant llançaments còmodes i Seeley abusant d'individualisme. Al descans el marcador ha estat 43 a 31. Tornant de vestidors semblava que l'equip valencià podia trencar el partit amb la direcció de Nedovic i els punts de Sam Van Rossom. Als de casa, però, els ha faltat intensitat i continuïtat per aconseguir-ho. Després de marcar un avantatge màxim de 17 punts el València Basket ha vist com La Bruixa d'Or es posava a 8 amb un 2+1 d'Alfonso Sánchez (20 punts, 4 rebots).

Al final del tercer quart, els del Bages perdien de 10, 61 a 51. L'atonia local s'ha transformat en passivitat total en l'últim període. Un triple de Zelko Sakic, els seus primers punts de l'enfrontament, ha acostat l'equip de Pedro Martínez a 7 punts. En el bàndol local Romain Sato (11 punts, 5 rebots), que també estava desaparegut, s'ha deixat veure amb 7 punts consecutius. Però la relaxació defensiva dels de Duran ha malbaratat aquesta bona ratxa, fent-los patir fins al final. Davin White ha posat els catalans a només 2 punts a l'últim minut. L'equip, però, no ha tingut recursos per culminar la remuntada.

El triomf del Montakit Fuenlabrada davant el Laboral Kutxa (91-83) ha complicat encara més la difícil situació manresana. La Bruixa d'Or, que ara ocupa l'últim lloc de la classificació empatat a victòries amb els madrilenys, també ha vist com se li escapava un altre rival en la lluita per evitar el descens, un Baloncesto Sevilla que s'ha imposat al líder Unicaja (75-70).