Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen ha fet la primera "pole position" des de l'any 2008 (Reuters)
Motor

Kimi Räikkönen torna a la "pole" nou anys després i Sainz aprofita la desfeta de Hamilton al GP de Mónaco

El finlandès ha volat en una sessió classificatòria dominada per Ferrari; Vettel ha estat segon, Bottas, tercer; Sainz ha accedit a la tercera fila després que Hamilton ha caigut a la Q2

Actualitzat

Kimi Räikkönen ha fet una tercera tanda estratosfèrica en l'entrenament oficial del Gran Premi de Mónaco de Fórmula 1 i ha sorprès fins i tot Sebastian Vettel, el seu company a Ferrari, per quedar-se la "pole position". El finlandès ha marcat un 1.12,178 que Vettel no ha pogut superar en les dues últimes voltes. El tercer ha estat Valtteri Bottas, molt millor que l'altre Mercedes, el de Lewis Hamilton, que no ha superat la Q2 i ha acabat catorzè. El Mercedes tenen problemes seriosos amb l'adaptació dels penumàtics que en dos dies encara no s'han adaptat a l'alta temperatura de l'asfalt a Montecarlo.

Tot i la seva fredor habitual, Räikkönen no ha pogut dissimular la satisfacció per aquest primer lloc a l'engraellat que no aconseguia des del Gran Premi de França del 2008. Des d'aleshores, han passat 128 curses.

La jornada ha tingut altres sorpreses, potser més sonades encara. Carlos Sainz serà a la tercerra fila e la sortida, en el sisè lloc. El madrileny ha fet un pilotatge excel·lent i està oferint un rendiment molt regular. Havia tancat el tercer lliure en el setè lloc, i en la classificació s'hi ha mantingut ferm. Això l'ha portat a guanyar-se un dels llocs que solen ocupar els tres primers equips del campionat, Mercedes, Ferrari i Red Bull, tan aviat com Hamilton n'ha deixat un de lliure.

La classificació de Mónaco també ha estat la millor de la temporada per a McLaren. Tots dos pilots han resistit fins al final: Jenson Button ha estat novè i Stoffel Vandoorne, desè. L'inconvenient per al pilot anglès, que substitueix excepcionalment Fernando Alonso aquest cap de setmana, és que ha hagut de canviar diverses peces del motor i ha rebut una sanció de quinze llocs. Per tant, tots els pilots que han quedat darrere d'ell guanyaran una posició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut