Kilian Jornet en una imatge d'arxiu. (Foto: Dolomites SkyRace)
Curses de muntanya

Kilian Jornet guanya la cursa de la Dolomites Sky Race i es proclama Campió d'Europa de Skyrunning

Kilian Jornet ha guanyat la cursa de la Dolomites SkyRace i s'ha proclamat Campió d'Europa de Skyrunning. És la segona medalla d'or en tres dies per al de Puigcerdà ja que divendres va guanyar en la categoria de Quilòmetre Vertical. Kilian Jornet ha superat en els últims metres Marco de Gasperi. La Dolomites Sky Race és una cursa on es fan 10 quilòmetres pujant als més de 3.100 metres d'altitud del Piz Boè, i després es baixen 12 quilòmetres més fins a la localitat italiana Canazei, on hi havia l'arribada.

Kilian Jornet ha valorat la cursa després de penjar-se la medalla d'or: "La Dolomites SkyRace ha estat una cursa duríssima, una batalla de principi a fi amb el gran Marco de Gasperi, el meu ídol de sempre". I ha afegit: "Estic molt content amb els resultats que he aconseguit aquest cap de setmana, sobretot per l'altíssim nivell que s'ha demostrat. En el meu cas estic tenint bones sensacions després del rècord del Mont Blanc i la Ice Trail, i espero poder arribar fresc la setmana que ve per a la llarga distància "

Amb aquest triomf, el corredor català certifica el seu estatus com a millor corredor de muntanya europeu i ara té el repte del cap de setmana que ve al Campionat d'Europa Ultra, a la cursa de la Trans d'Havet.