Barça

Josep Maria Bartomeu: "Esperem tancar la renovació de Messi durant el primer trimestre del 2017"

El president del FC Barcelona ha desgranat els principals temes d'actualitat del Barça, ha fet balanç del 2016 i ha detallat els principals objectius per al 2017

Oriol LlachActualitzat

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha comparegut en roda de premsa per fer balanç de l'any 2016. Maratoniana compareixença per repassar fil per randa les principals qüestions de l'actualitat blaugrana:

Renovació de Leo Messi

Un dels primers objectius de Josep Maria Bartomeu que té pel 2017 és assegurar-se que el '10' del Barça renovi el seu contracte, sobre això, cap dubte: "El Leo vol seguir amb el Barça. És un català i un culer més. Esperem que es pugui retirar en el Barça i que es parli en les generacions del futur que vam tenir el millor jugador del món. La identificació del Barça amb Leo Messi és espectacular. Aquesta és la seva casa i és on ha de ser. Tant Messi com la directiva estem convençuts que està en el millor lloc on pot estar. Haurem de fer un esforç, hi haurà una negociació, però si és el millor del món mereix cobrar com el millor". Bartomeu ha anunciat que la intenció és tancar la renovació de Leo Messi durant el primer trimestre del 2017.

Sobre Rakitic, Iniesta i Ter Stegen, el president del Barça mostra total voluntat per a què els jugadors actualitzin el seu compromís amb el Club durant l'any vinent.

Retirada del recurs davant del TAS pel cas de les estelades

El president del Barça s'ha mostrat molt satisfet per l'acord amb la UEFA per resoldre el conflicte de les estelades: "La via diplomàtica ha permès arribar a l'acord que la UEFA es mostri disposada a revisar el seu reglament per permetre la llibertat d'expressió al Camp Nou. No té sentit continuar amb el recurs quan ja hi ha acord. És qüestió de setmanes que es modifiqui la normativa. Els socis poden venir tranquils al Camp Nou amb les seves estelades sense témer cap sanció més".

Acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta

Si el FC Barcelona retira el recurs la junta directiva de Laporta retira la impugnació. En aquest aspecte, de nou, Bartomeu s'ha mostrat optimista: "Hem fet el primer pas per tancar carpetes. Estem oberts a parlar-ne amb els sis directius" que mantenen oberta la via judicial a l'espera d'una segona sentència favorable. De moment ja hi ha acord entre el Club, Zurich i els onze exdirectius que ja han retirat el recurs."No hi ha ni bons ni dolents, ni vencedors i vençuts. És el moment de tancar-ho d'una vegada per totes. Esperem que no arribem a una nova sentència i que llavors haguem de recórrer, acabar al Suprem". En tot cas, el president ha remarcat que passi el que passi: "El Barça no té cap voluntat per executar cap sentència contra exdirectius. No volem que paguin diners de la seva butxaca". Si, malgrat tot, els sis exdirectius de Laporta volen mantenir oberta la causa, Bartomeu creu que "serà bo pel Club arribar fins el final per fixar un criteri de cara al futur".

Renovació de Luis Enrique

Sobre el futur de l'entrenador, Josep Maria Bartomeu, no vol ni sentir a parlar de noms alternatius. Ras i curt ha deixat anar que "no hi ha pla B. Al voltant d'abril ens asseurem" però ara mateix el president prioritza la competició: "Per descomptat que volem que continuï. Estem molt contents amb la feina que està fent."

Problemes amb hisenda dels jugadors

Josep Maria Bartomeu reclama que s'acabi amb la inseguretat jurídica que tenen els jugadors que venen a jugar a la Lliga espanyola: "No pot ser que tothom s'equivoqui. Hauríem de ser seriosos i interpretar la normativa de la mateixa manera. Moltes de les acusacions sobre Leo Messi en el judici no tenen cap sentit". El FC Barcelona ha reclamat en nombroses ocasions moltes vegades a la Lliga i a l'Estat que sempre s'interpreti la normativa de la mateixa manera i que si es modifica la forma d'aplicar la llei que sigui a partir d'aquell moment. "No criminalitzem els jugadors. Imposar una pena de presó és injust i innecessari. Jugadors i agents estan patint perquè no saben com fer-ho perquè el criteri canvia."

Nou acord de patrocini i topalls salarials

Rakuten i futurs acords comercials que es tancaran al llarg del 2017 han d'aportar uns ingressos superiors a les arques del FC Barcelona amb l'objectiu de fer créixer el Club: "Tenim molts projectes i ens calen recursos per tirar-los endavant. La FIFA, la UEFA fan una recomanació de topalls salarials, el Barça està una mica per sobre, sobre el 65% del pressupost, però això no genera cap preocupació en el president blaugrana i és que la projecció ascendent convida a l'optimisme: "Estem en camí d'arribar als 1.000 milions d'euros d'ingressos l'any 2021. No només tenir els millors jugadors, si no poder executar tots els projectes com per exemple l'FCB Universitas.

Pilota d'Or

Sobre el fet que la Pilota d'Or del 2016 hagi anat a parar a Cristiano Ronaldo, Bartomeu subratlla que "cada any hauria de ser per a Leo Messi. És el millor jugador de la història, és el més gran de tots els jugadors. És un exemple dins i fora del terreny de joc. No fa falta ser del Barça per reconèixer els mèrits de Messi. El número 1 és Messi, sense cap dubte".

Cas Neymar

Un dels altres serials judicials del Barça, el Cas Neymar, el president del FC Barcelona també ha mostrat voluntat de lluitar per acabar-lo: "Ja vam acceptar que el Club es va equivocar. Vam pactar pagar una multa de 5,5 milions d'euros. Tema Neymar 1 està tancat. Sobre el Cas Neymar 2 és diferent per que DIS reclama uns diners que el Barça ja va pagar al Santos. Està en mans del jutge i esperem que fixi la data del judici. No hi ha res a pactar, en aquest cas perquè seria una contradicció amb el cas 1."

En tot cas, el president ha aclarit les xifres del fitxatge de Neymar, que no han parat de variar al llarg dels anys i ha concretat que finalment, efectes comptables, el cost del brasiler per al Barça haurà estat de 24,6 milions d'euros (57,1 milions pagats al Santos, menys 40 milions en concepte de salari, més 5,5 milions de multa d'hisenda més 2 milions de prima per acabar finalista a la Pilota d'Or).

Mercat d'hivern i resultat dels fitxatges

El president del Barça no té previstes ni entrades ni sortides del vestidor i ha recordat que "la plantilla és curta" i que no preveu "la marxa d'Aleix Vidal i el jugador tampoc ens ha demanat sortir". Això sí, Robert Fernández viatja per tot el món atent a possibles oportunitats.

Sobre el rendiment dels fitxatges fets en el mercat d'estiu, Bartomeu ha subratllat que "ser titular al Barça és molt difícil"

Espai Barça

El proper estiu començaran les obres per fer el Miniestadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Sobre la remodelació del Camp Nou, Bartomeu senyala que encara hi ha feina per fer: "Calen acabar de perfilar diversos detalls amb l'Ajuntament de Barcelona per definir un projecte Espai Barça d'acord amb la normativa." El president ha recordat, però, que "no deixarem de jugar cap partit al Camp Nou" i és que les obres es faran simultàniament amb l'activitat esportiva i que la major part del cost del projecte, 600 milions d'euros, provindrà de l'acord amb un nou patrocinador.

Nou format de Champions

"Estem molt satisfets per com serà la futura Lliga de Campions. Hem fet moltes reunions i encara no està tot tancat. En tot cas, permetr

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut