Futbol

Iniesta: "Venim d'un any en blanc; la Copa ens fa tanta il·lusió com a l'Athletic"

Els migcampistes del Barça han valorat les armes de l'Athletic Club i asseguren que la final de Copa els exigirà el màxim

Ramon LlubiàActualitzat

Andrés Iniesta ha assegurat aquest divendres, en la roda de premsa prèvia a la final de la Copa del Rei, que la plantilla del F. C. Barcelona se sent tan il·lusiona, o fins i tot més, com l'Athletic Club per conquerir, que, per als blaugranes, seria el segon de la temporada. "Venim de no guanyar res l'any passat", ha recordat el migcampista. "La il·lusió, les ganes i la forma de preparar aquesta final són les que havien de ser perquè el títol es quedi a casa".

El jugador manxec ha comparegut al costat del seu company Sergio Busquets, per valorar les sensacions de l'equip. "Demà juguem a casa, però és un partit dividit en aficions. Serà un dia per gaudir, però sabem que hem de fer les coses molt bé", ha afegit.

Iniesta ha alertat dels perills de l'Athletic Club, "un equip que pot jugar de diferents maneres", però del que pensa que "anirà a buscar el partit des de l'inici, perquè té jugadors per competir". No obstant això, considera que la prioritat serà que el Barça estigui "bé" per superar la "pressió", ja que "són molt intensos, sempre intenten ofegar-te i ho fan molt bé", ha dit.

"Es nota la mà del seu entrenador. Ens exigirà el màxim per guanyar la final", ha precisat Iniesta, que rebutja el paper de favorit del Barcelona perquè és una final i, en aquest sentit, no creu que l'Athletic "sigui inferior ".

Tampoc pensa en la final de la Lliga de Campions que es disputarà d'aquí a vuit dies a Berlín davant la Juventus de Torí. "El nostre pensament està centrat en l'Athletic. Parlarem de la final a partir de dilluns. Només puc dir que serà un grandíssim espectacle", ha subratllat.

Sobre la possibilitat del triplet, el de Fuentealbilla també s'ha mostrat prudent: "Guanyar i perdre està molt a prop. Volem pensar a fer grans partits i estar al nostre nivell màxim. No pensem en si som favorits". Això sí, ha admès que l'equip sap que "té alguna cosa important" a l'abast i ha puntualitzat que les "sensacions són molt bones" amb vista a aconseguir-ho.

Busquets veu el Barça favorit, però amb prudència

Sergio Busquets no ha variat gaire el discurs respecte del del seu company, tot i que ha gosat anar un a mica més enllà. "El Barça és favorit en tots els títols, però en una final pot passar de tot i de cap maner menystenim l'Athletic Club. El Barça surt amb avantatge, però en una final tot està al 50 per cent", ha afirmat.

"Tenim moltes ganes de poder completar una temporada històrica," ha continuat. "Ara toca la Copa del Rei. Sense aquest segon títol, el triplet no el podrem aconseguir".

El mig centre considera que una de les claus del partit serà superar la pressió de l'equip d'Ernesto Valverde a través de la sortida de la pilota. "L'Athletic t'obliga a no deixar cap pilota fàcil. El que faran és saltar a la pressió. I la clau pot ser la nostra sortida de pilota per tenir superioritat. I, a més, poden fer mal a pilota aturada", ha analitzat.

No obstant això, i malgrat que la tradició blaugrana va lligada a la possessió, el jugador de Badia del Vallès ha admès que aquesta temporada l'equip ha marcat "més gols en transició" a causa de l'enganxada dels tres davanters i al bon nivell físic. "És important ser un equip complet. Només recordo un partit en què el rival fos millor, el Bayern de Munic, amb l'eliminatòria gairebé sentenciada. Volem ser millors a través de la pilota, però no sempre és el més important", ha matisat.

Així mateix, Busquets creu que el fet de jugar al Camp Nou els dóna una mica d'avantatge, ja que els permet "no viatjar, arribar el mateix dia i conèixer més l'estadi", tot i que dissabte ocuparan el vestidor visitant.

En qualsevol cas, l'objectiu de Busquets és alçar la seva tercera Copa del Rei, "un torneig atractiu" en què, segons ha dit, "hi ha una mica de desavantatge" pel fet que es jugui a doble partit. "M'agradaria més que anés a partit únic. També seria millor pel calendari. Però és atractiva igualment. Arribar a una final de Copa no es pot comparar amb la de la Lliga de Campions, però la festa que hi ha entre les dues aficions ens encanta ", ha conclòs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut