Ciclisme

Igor Antón guanya la catorzena etapa del Giro d'Itàlia i Contador consolida el lideratge

El Giro ha viscut avui la segona de les tres grans etapes muntanyoses de les Dolomites. El corredor basc de l'Euskaltel Igon Antón s'ha proclamat vencedor de l'etapa amb final a l'alt del Zoncolan després de deixar enrere la resta de rivals, entre ells el líder de la prova, Alberto Contador. El de Pinto ha entrat a 33 segons, i ha tornat a demostrar que és l'home més fort de la carrera. Amb aquesta victòria, Antón se situa el tercer en la general, a només un segon de l'italià Nibali, que avui s'ha situat segon.

Actualitzat
La segona etapa en terres dolomítiques ha tornat a demostrar quins corredors són els meus forts. El final a l'alt del Zoncolan ha dictat sentència i ha acabat marcant diferències importants entre els corredors que lluiten per la general.

En l'inici al port els tres corredors de l'escapada del dia hi han arribat amb gairebé sis minuts d'avantatge. Però la duresa de les rampes del port, algunes amb fins a un 22% de desnivell, han fet que els corredors que es juguen la carrera anessin escurçant les diferències i s'acabessin jugant l'etapa.

Purito Rodríguez ha obert les hostilitats al grup de favorits, a set quilòmetres de l'arribada. Poc després, el basc Igor Antón també ha provat sort i ha trencat de forma definitiva el pilot dels homes escollits. Amb Antón s'han ajuntat el líder, Alberto Contador, i l'italià Scarponi. Tots tres han acabat superant Purito i els escapats del dia, que han vist com la seva aventura finalitzava sense premi.

A 5 quilòmetres de l'arribada Antón, amb valentia, ha marxat en solitari i ha anat ampliant l'avantatge fins al triomf final. Darrere, Contador ha contingut Nibali, que els havia atrapat amb una ascensió de menys a més, mentre que Scarponi ha acabat perdent pistonada. Purito Rodríguez ha completat una bona etapa i ha acabat a 2 minuts i 24 segons d'Antón.

Ara, a la general, Alberto Contador té 3 minuts i 20 segons sobre l'italià Nibali, i Igor Antón s'ha situat en el podi a només un segon de Nibali.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut