Gianni Bugno demana responsabilitats als organitzadors de les curses (bikeradar.com)
Gianni Bugno demana responsabilitats als organitzadors de les curses (bikeradar.com)
Ciclisme

Gianni Bugno, president de l'Associació de Ciclistes, demana responsabilitats per evitar els accidents que pateixen els ciclistes

El campió del món del 1990 culpa de la falta d'organització, normes i controls més estrictes el gran nombre d'accidents durant aquest any

Rubén GómezActualitzat

El president de l'ACP, Associació de Ciclistes Professionals, i exciclista italià Gianni Bugno ha demanat a les organitzacions de les proves ciclistes que prenguin mesures per evitar els "banys de sang" que pateixen els ciclistes. Les paraules de Bugno arriben després de la caiguda a La Vuelta de Peter Sagan i Sergio Paulinho, tots dos de l'equip Tinkoff-Saxo, provocades per motos de l'organització, un incident que també va patir aquest estiu Greg van Avermaet a la clàssica de Sant Sebastià.

Bugno ha comentat que "no és possible creure que els accidents que estan havent-hi aquesta temporada es deuen a la sort o a la desgràcia". L'exciclista destaca que les causes d'aquests incidents són la falta d'organització, normes i controls més estrictes que permetin al corredor fer el seu treball amb més seguretat.

Em una carta oberta dirigida al director de La Vuelta, Javier Guillén, a Bruno Valcic, membre del jurat de la carrera de la Vuelta, i al president  de la UCI, Brian Cookson, explica que és el moment de prendre mesures i de forma immediata. Bugno exigeix garantir una competició més segura i a la UCI una reunió entre l'ACP i el responsable de la comissió de ruta de la UCI on els corredors puguin explicar les seves demandes per aturar els accidents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut