Gerraint Thomas, el nou líder de la París-Niça
Gerraint Thomas, el nou líder de la París-Niça
Ciclisme

Gerraint Thomas, nou líder de la París-Niça després de l'etapa reina

Alberto Contador ha atacat en l'última ascensió de l'etapa reina, però no ha obtingut premi. El triomf del dia ha estat de Zakari i el mallot de líder, per a Thomas.

Actualitzat

El britànic Gerraint Thomas, de l'equip Sky, és el nou líder de la París-Niça. Alberto Contador, a 15 segons de Thomas, s'ha deixat veure en la sisena etapa de la cursa, la reina amb set ports de muntanya. L'etapa, l'ha guanyat el rus Ilnur Zakarin (Katusha), tercer de la general, a 20 segons de líder.

El recorregut del dia, de 177 quilòmetres entre les localitats de Niça i La-Madone-d'Utelle, acabava amb una ascensió de primera categoria de 15 quilòmetres d'un desnivell mitjà del 5,7%. En la pujada prèvia, el conjunt Sky ha agafat el comandament de les operacions fins a deixar despenjat l'anterior líder, l'australià de l'Orica Michael Matthews.

A l'últim port, s'hi ha arribat amb cinc corredors de l'Sky marcant el ritme a un grup capdavanter reduït a 30 ciclistes. Rafal Majka, company d'equip de Contador, ha atacat quan faltaven 9 quilòmetres per desorganitzar el cap de la cursa. Quan faltaven 5,8 quilòmetres per a la meta, ha arribat l'hora del de Pinto, que s'ha escapat.

El guanyador d'aquesta cursa els anys 2007 i 2010 s'ha quedat sol amb dos "sky", el colombià Sergio Henao i Thomas, a més de Richie Porte i Zakarin. En els últims 400 metres, Contador ha tornat a atacar, però el rus, que havia reservat forces, i Thomas l'han superat a l'arribada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut