Rugbi

França supera Anglaterra i aconsegueix el novè Grand Slam de la seva història (12-10)

França ha culminat un excel·lent Sis Nacions de rugbi amb la conquesta del novè Grand Slam de la seva història després de derrotar Anglaterra per un ajustat 12-10 a l'estadi Saint-Denis de París. El XV del Gall, que afrontava l'últim partit del torneig amb el títol a la butxaca després de la sorprenent derrota d'Irlanda contra Escòcia, ha completat el ple de triomfs en aquesta edició davant un rival sense opcions al títol però que gràcies al seu orgull ha venut molt cara la seva pell. Morgan Parra ha conduït els francesos a una treballada victòria que permet tornar a conquerir el Grand Slam sis anys després de l'última vegada.

Actualitzat
La selecció de França, que havia assegurat la seva victòria en el Torneig de les Sis Nacions 2010 gràcies al triomf d'Escòcia a Dublín, s'ha apuntat el novè Grand Slam de la seva història en imposar-se en l'última jornada a Anglaterra a Saint-Denis per un ajustat 12-10. Ha estat una victòria molt treballada, sense aconseguir cap assaig, després que Johnny Wilkinson, que havia entrat al camp poc abans, convertís un cop de càstig i deixés l'avantatge francès en només dos punts.

El XV de la Rosa, sense opcions al títol, ha forçat la màquina al màxim a la recerca del triomf, però el XV del Gall ha resistit amb totes les seves armes i s'ha coronat com el millor equip de rugbi de l'hemisferi nord, un privilegi que recupera tres anys després d'obtenir el seu primer títol, i a més amb el seu novè Grand Slam, després dels assolits el 1968, 1977, 1981, 1987, 1997, 1998, 2002 i 2004. Al final, festa, i grossa, a les graderies.
Anar al contingut