Els d'Orenga no han tingut sort en el sorteig. (Foto: EFE)

França guanya la segona semifinal davant Espanya (72-75) i jugarà la final de l'Eurobàsquet contra Lituània

La selecció espanyola de bàsquet no jugarà la final de l'Eurobàsquet d'Eslovènia en perdre davant de França a la pròrroga per 3 punts, de diferència, 72 a 75. Els d'Orenga, que han arribat a tenir un avantatge de 14 punts a la mitja part, han vist com França capgirava el marcador. A la final, s'enfrontaran França i Lituània.

França ha jugat millor la pròrroga. Espanya ha tornat a perdre, i per quarta vegada, en un final ajustat. França ha superat la seva bèstia negra després de vuit derrotes en tres anys. Espanya no podrà jugar la seva quarta eurofinal i ha deixat de defensar el títol. De res no han servit les bones sensacions de la primera part, quan l'equip d'Orenga ha desbordat una rival on només jugava Parker, autor de 16 dels 20 punts francesos. Els líders del rànquing europeu imposaven el seu ritme, movien bé la pilota i tenien precisió en el tir exterior: parcial de 13 a 0. La selecció espanyola, amb més catorze, ha anat al descans.

A França li quedava el físic. I des del físic i amb un joc al límit del reglament, ha entrat en el partit i ha recuperat la confiança en el tirs des de la línia. Les defenses alternatives col·lapsaven l'atac espanyol. La diferència es reduïa als sis punts.

El partit se'ls ha fet llarg als bicampions. Rudy i Marc eren referents, 36 punts, però els francesos ja havien despertat i, a dos minuts, s'avançaven d'un punt. En el cara o creu final ha pogut guanyar qualsevol dels dos. Empat a 65. Però, en el temps afegit, el cap i el rellotge han trencat el somni espanyol. 72 a 75, amb 32 punts de Parker.

Lituània, primera de classificar-se

La selecció de Lituània s'ha convertit en la primera finalista de l'Eurobàsquet d'Eslovènia. Els lituans han superat Croàcia de 15 punts de diferència, 77 a 62.