Mundial

França diu adéu al Mundial i l'Uruguai es classifica com a primera de grup després de guanyar Mèxic

Ja ha quedat definit el grup A del Mundial. L'Uruguai es classifica com a primer i Mèxic serà segon. No hi va haver pacte entre uruguaians i mexicans i un solitari gol de Luis Suárez va donar el primer lloc del grup A als "charrúas" (1-0). La tricolor va portar les regnes del partit, però no va tenir claredat d'idees en atac. Els mexicans van arribar a patir per la classificació quan, en l'altre partit, Sud-àfrica furgava la ferida de França i guanyava per 2-0 amb dianes de Khumalo i Mphela. Però Malouda va retallar distàncies pels "bleus" i va certificar el pas de Mèxic. França, vigent subcampiona, torna a casa com a última del grup amb un balanç patètic d'un empat i dues derrotes.

Uruguai, 1 - Mèxic, 0

L'Uruguai i Mèxic no van especular amb el resultat i van sortir a buscar la victòria. Els uruguaians van ser els primers a avisar amb un xut desviat de Luis Suárez. Després, Victorino va rematar alt el córner servit per Forlán. La rèplica del mexicà Guardado va ser contundent, un xut que va fer tremolar el travesser de la porteria de Muslera. Luis Suárez, davanter centre de l'Ajax d'Amsterdam, va tornar a tenir una oportunitat i no la va desaprofitar.

Mancaven dos minuts per arribar al descans i va fer pujar al marcador el que seria el gol de la victòria de la selecció de Tabárez. En la segona part, Lugano va tenir l'oportunitat més clara per als uruguaians. Però el "Conejo" Pérez va fer una bona intervenció. Mèxic va tenir l'empat en una última acció, però Rodríguez no va arribar a la rematada per ben poc. Al final, victòria mínima de l'Uruguai, que queda primera de grup. Tot i la derrota, Mèxic també es classifica per als vuitens de final.

França, 1 - Sud-àfrica, 2

El capità Evra, a la banqueta al costat d'Henry, pagant els plats trencats del motí dels últims dies. Abidal no va jugar perquè va demanar no fer-ho. El Titanic francès es va començar a enfonsar en el minut 20 amb un gol de Khumalo. Les desgràcies se li acumulaven, a França, amb l'expulsió injusta de Gourcuff per vermella directa al minut 25. Nou malson per a Domenech, i també cares de pomes agres entre els suplents "bleus".

I encara no havia arribat el segon gol de Sud-àfrica, que Mphela va fer al minut 37. El mateix Mphela va rematar al travesser al començament de la segona part. Poc després, Domenech va fer entrar Henry, que va empatar amb Barthez com a internacional francès amb més partits disputats en un Mundial (amb 17). Al minut 70, pilota a l'espai de Diaby per a Ribéry, Malouda l'assisteix i fa el 2 a 1 francès. En el temps afegit, Tshabalala podria haver marcat el tercer pels amfitrions. Al final els dos equips eliminats, Sud-àfrica va salvar l'honor i França ha tocat fons com a última de grup. I per arrodonir-ho, Domenech li va negar la mà al seleccionador local Parreira en un gest de mal perdedor.