Ecclestone, una vida dedicada a la Fórmula 1 (Reuters)
Bernie Ecclestone domina amb mà de ferro la Fórmula 1 (Reuters)
Fórmula 1

Ferrari, tot i ser quarta al Mundial 2014, va ser qui va rebre més diners de la Fórmula 1

La revista especialitzada "Autosport" ha publicat com es van repartir els beneficis de la Fórmula 1 la temporada passada entre les escuderies i hi va haver altres criteris més enllà dels esportius

Actualitzat

Els ingressos de la Fórmula 1 provenen de tres branques diferents: canons per acollir una cursa, drets televisius i patrocinadors. Al final de temporada, Bernie Ecclestone reparteix la meitat dels diners entre tots els equips en funció dels resultats esportius, és a dir, els punts acumulats a final de temporada del Campionat de Constructors. Ara bé, hi ha cinc escuderies -Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren i Williams- que pel simple fet de ser considerades "majors" reben un pagament extraordinari. Per acabar, entren en joc altres criteris, com ara els històrics, i aquí és on Ferrari escombra amb tot, ja que ha participat ininterrompudament a la categoria reina de l'automobilisme des del 1950.

Davant d'això, els equips modestos fan mans i mànigues per sobreviure. Caterham està en procés de liquidació, Marussia va ser salvada al darrer minut, però no va poder disputar el GP d'Austràlia d'enguany i està rodant amb un monoplaça de l'any passat, i els problemes de liquidesa de Lotus, Force India o Sauber són de domini públic, quan els seients dels monoplaces se'ls disputen els pilots que porten més patrocinadors en lloc dels que demostren més aptituds o directament hi ha pilots que es planten i decideixen no córrer, ja cansats dels impagaments.

Estem doncs davant d'una Fórmula 1 de dues velocitats marcades pels balanços econòmics, amb la qual cosa a l'eterna qüestió de qui és el guanyador, el cotxe o el pilot apareix una tercera opció: el pressupost.

Al detall:

-Ferrari, 164 Milions $, 4a classificada al Mundial de Constructors

-Red Bull, 156 Milions $, 2a classificada

-Mercedes, 126 Milions $, guanyadora del Mundial 2014

-McLaren, 98 Milions $, 5a classificada

-Williams, 83 Milions $, 3a classificada

-Force India, 60 Milions $, 6a classificada

-Toro Rosso, 54 Milions $, 7a classificada

-Lotus, 51 Milions $, 8a classificada

-Marussia, 48 Milions $, 9a classificada

-Sauber, 44 Milions $, 10a classificada

Anar al contingut