El derbi

Espanyol i Barça s'entrenen a porta tancada per buscar la màxima concentració de cara al derbi

Tant l'Espanyol com el Barça ja tenen els cinc sentits posats en el derbi de dissabte a Cornellà-el Prat. Ahir tots dos equips el van començar a preparar a consciència. Des d'avui, tots dos, Espanyol i Barça, s'entrenen a porta tancada. Aquesta és una prova més de la importància d'aquest partit, on tots dos equips volen mantenir el lloc de privilegi que de moment gaudeixen a la Lliga. Els blanc-i-blaus encara no han perdut cap partit de Lliga a casa, mentre que el Barça ja fa set partits que guanya com a visitant. En les pròximes hores s'ha d'anar perfilant l'onze que utilitzaran tots dos tècnics dissabte. Serà un partit intens... però diuen que no pas dur.

Actualitzat
Josep Guardiola ja ha començat a preparar el derbi de dissabte, i ho ha fet amb tots els seus efectius: els 19 jugadors del primer equip més el noi del planter Thiago Alcántara, que amb caràcter general ha deixat de ser jugador del filial. El conjunt blaugrana, que dilluns es va exercitar amb una suau sessió de recuperació postpartit i que dimarts va tenir un dia de festa, va fer ahir el primer dels quatre entrenaments abans del partit de la Lliga contra el conjunt blanc-i-blau. Totes les sessions seran a porta tancada.

Al contrari que dilluns, quan es van exercitar un total de 25 jugadors, dimecres es van entrenar els 20 futbolistes que habitualment ho fan amb el primer equip, inclosos el defensa Gabriel Milito i el davanter Jeffren Suárez, que segueixen amb la feina de recuperació específica, però que encaren la recta final de les seves respectives sessions. L'equip s'entrena avui, a les onze del matí, en una nova sessió a la Ciutat Esportiva. Posteriorment, el porter Víctor Valdés compareix en roda de premsa.

L'Espanyol, per la seva part, tampoc no vol mostrar les seves cartes, i també farà totes les sessions a porta tancada. L'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, va destacar ahir el nivell amb què arriba el Barcelona al derbi català, però va assegurar que no canviarà la seva filosofia futbolística per aquest duel. "No voldria oblidar-me de ningú, però el Barça, ara per ara i estadísticament, és entre els dos o tres millors equips de tota la història. Potser fins i tot és el millor", va dir el tècnic. Pochettino també va lloar Lionel Messi: "És el millor, ara mateix, com en la seva època també ho van ser Maradona o Pelé." El tècnic argentí va apuntar que l'estil de l'Espanyol no és agressiu, després que el vestidor culer va acusar els blanc-i-blaus d'excessiva duresa: "Hi ha molta rivalitat i hi haurà molta intensitat per part dels dos equips. L'any passat jo no vaig veure agressivitat. En tot cas, agressivitat positiva."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut