Handbol

Espanya supera la dura prova d'Alemanya (28-24) i jugarà les semifinals contra Eslovènia

La selecció espanyola jugarà les semifinals del Mundial d'handbol en vèncer Alemanya per 28-24. A Saragossa, els de Valero van estar més encertats en la fase decisiva d'un partit molt igualat. Víctor Tomàs i Julen Aginagalde, amb 7 gols, van ser els jugadors més encertats en atac. El rival en semifinals serà Eslovènia. L'altra semifinal enfrontarà Croàcia i Dinamarca.

La selecció espanyola jugarà les semifinals del Mundial d'handbol en vèncer Alemanya per 28-24. A Saragossa, els de Valero Rivera van estar més encertats en la fase decisiva d'un partit molt igualat. L'extrem català Víctor Tomàs i el pivot Julen Aginagalde, amb 7 gols, van ser els jugadors més encertats en atac. El rival a semifinals serà Eslovènia, que es va desfer de Rússia per 27-28.

L'altra semifinal enfrontarà Croàcia i Dinamarca. Els balcànics van derrotar la totpoderosa França per 23-30 i els danesos van vèncer Hongria per 28-26.

Espanya, 28 - Alemanya, 24

Els nervis van tenallar el joc dels espanyols en el primer temps i Alemanya va marxar al descans amb un 12-14 al seu favor. Sterbik va cedir el seu lloc a Sierra i el porter del PSG (13 parades) va minar la moral dels jugadors rivals. La connexió entre Alberto Entrerríos (6 gols) i Julen Aginagalde va funcionar i Espanya va fer un parcial de 5-0 decisiu per col·locar-se 26-21. Impossible per als alemanys, que només van maquillar el marcador final.

Rússia, 27 - Eslovènia, 28

Partit d'alt voltatge al Sant Jordi. Tot i l'absència per lesió del millor jugadors dels eslovens, Dragan Gajic, l'"equip dels herois" continua fent història. Matx molt igualat (13-14 al descans), que es va decidir en els últims segons. Els russos es van sentir perjudicats per l'arbitratge: 11 exclusions i tres desqualificacions (Gorbok, amb vermella directa i Xipurin i Evdokimov). L'atac rus, personificat en Dibirov i Xelmenko (6 gols), no va poder superar el joc més coral d'Eslovènia. Zorman Luka Zvizej van fer 5 gols cadascun.

Dinamarca, 28 - Hongria, 26

Els danesos eren els clars favorits i el resultat al descans així ho demostrava: 18-11. Hansen va cedir el protagonisme ofensiu als extrems Lindberg (10 gols) i Eggert (5 gols). Però els hongaresos no es van rendir i, liderats per l'exblaugrana Nagy (8 gols), van remuntar el marcador fins a posar-se a només un gol. Va decidir una diana de Mollgaard en l'últim atac dels vigents campions d'Europa.

França, 23 - Croàcia, 30

El partit va començar malament per als de Goluza: només s'havien disputat 47 segons quan Vukovic va ser expulsat amb vermella directa. Però la mentalitat balcànica és competitiva de mena i Croàcia es va menjar "les experts". Amb Karabatic i Narcisse sense aparèixer, França sempre va anar a remolc (12-13 al descans). La igualtat es va mantenir fins a l'últim quart d'hora de partit (19-20). Aleshores, Duvnjak (9 gols) i Horvat (5 dianes) van marcar la diferència.