Espanya manté vives les opcions de classificació en vèncer Dinamarca per 1-3

Espanya ha deixat enrere els mals que semblen acompanyar el combinat de Luis Aragonés i la classificació per a l'Eurocopa sembla una mica més a prop. Malgrat les absències i malgrat el discutit tècnic. Perquè finalment Dinamarca ha estat la Dinamarca de sempre, és a dir, la de les derrotes i Espanya no ha tingut problemes per superar els nòrdics per 1-3. Un triomf que salva el coll a Aragonés, calma els ànims de l'entorn de la selecció, acosta l'equip a la classificació i, a més, deixa els internacionals periquitos com a protagonistes: Tamudo i Riera han obert i tancat la golejada.

La gent demanava Raúl, i Raúl ha obert el camí d'Espanya cap a la victòria. Però no ha estat el "set" intocable, el gran capità, el Raúl González. Ha estat el periquito, el treballador, el murri. Ha estat Raúl Tamudo. El davanter de l'Espanyol ha tingut un retorn somiat amb la selecció absoluta ja que un gol seu ha permès a Espanya encarar el partit decisiu contra Dinamarca -la selecció espanyola havia de puntuar per continuar depenent d'ella mateixa- amb més facilitat de l'esperada.

Un gol de cap de Tamudo en el minut tretze de la primera part ha asserenat les ànsies d'Espanya i ha suposat un cop duríssim de pair per a les ambicions nòrdiques. Dinamarca necessitava els tres punts per continuar amb opcions però el gol del davanter blanc-i-blau ha estat com una galleda d'aigua freda. Amb el gol en contra els danesos ho han intentat però han tingut en les mans de Casillas un rival difícil d'abatre.

Els de Morten Olsen han pressionat, i cada pilota alta posava contra les cordes la parella de centrals espanyols -Puyol ni s'ha vestit de curt- però cap de les ocasions han pogut materialitzar l'empat. Espanya dominava al centre del camp però no gaudia de bones oportunitats. A cinc minuts per al descans, però, la millor jugada en combinació d'Espanya en tot el partit ha acabat amb una pilota a la frontal per Tamudo, que ha obert a Ramos perquè el lateral s'incorporés per la dreta, encarés Sorense i li piqués la pilota per marcar el 0-2. Abans del descans, però, Cesc ha enviat una pilota al travesser i Espanya ha arribat a la mitja part amb la feina feta.

A la represa, Dinamarca ha intentat el miracle amb un joc directe i abusant de la pilota llarga. I li podria haver sortit bé si no arriba a ser per Casillas -impressionant a xuts de Laursen i Helveg- i pel pal, en el qual s'ha estavellat una pilota llançada per Bendther. Amb més cor que cap els nòrdics ho han intentat però no han trobat recompensa fins al minut 87 quan, aquest cop sí, Tomasson ha afusellat Casillas des de l'interior de l'àrea. Dinamarca cremava els últims cartutxos però el seu somni s'ha esvaït quan en una contra Riera, un minut més tard, ha marcat un golàs des de la frontal que s'ha colat per l'escaire.

L'1-3 dóna aire a la selecció espanyola i encara la classificació per a l'equip de Luis Aragonés que, ara més que mai, depèn d'ell mateix.