La selecció de futbol masculina de Dinamarca, en una imatge recent (Foto: Reuters)
La selecció de futbol masculina de Dinamarca, en una imatge recent (Foto: Reuters)
Futbol internacional

Els futbolistes internacionals danesos proposen rebaixar-se el sou per equiparar-se amb la selecció femenina

Els integrants de la selecció masculina danesa han ofert donar una part del seu sou a les jugadores de la selecció femenina, que fa mesos que negocien l'equiparació amb la seva federació

Actualitzat

La selecció de futbol masculina de Dinamarca ha accedit a cedir part dels seus salaris a la femenina per eliminar la diferència salarial entre gèneres. Les integrants de l'equip femení fa mesos que negocien amb la Federació un increment salarial per equipar-se al els membres de l'equip masculí, sense èxit. I ara han estat els seus companys els que han ofert rebaixar-se el seu per aconseguir l'equiparació.

En un comunicat, els jugadors de la selecció masculina afirmen que "les dones no poden tenir menys drets que nosaltres pel fet de ser dones. És per això que oferim a reduir 500.000 corones (52.557 euros) l'any el nostre salari perquè la federació ho doni a la selecció femenina i així tingui els mateixos drets que nosaltres".

Els internacionals danesos han anat més enllà, i demanen a la seva federació que les dones tinguin els mateixos drets bàsics que ells i els mateixos acords. La selecció femenina negocia amb els responsables federatius des del desembre, sense que les seves peticions hagin estat ateses fins ara.

Anar al contingut