André Villas-Boas inicia una nova aventura a Rússia. (Foto: Reuters)
Futbol

El Zenit de Sant Petersburg fa oficial el fitxatge de Villas-Boas per al que queda de temporada i dues més

El portuguès André Villas-Boas s'ha convertit en el nou entrenador del Zenit de Sant Petersburg per al que queda de temporada i dues més.

Actualitzat

André Villas-Boas s'ha convertit en el nou entrenador del Zenit de Sant Petersburg per al que queda de la present temporada i dues més. Substituirà el tècnic italià Luciano Spalleti, a qui no li han perdonat perdre la primera posició de la lliga russa ni el resultat de 2-4 contra el Dortmund a l'anada dels vuitens de la Champions. Villas-Boas arriba a un club d'una forta exigència, que sovint peca d'impacient; un context que ja ha passat factura a l'entrenador portuguès.

Després de triomfar amb el Porto (Lliga, Copa i UEFA) el deixeble de Mourinho va estavellar-se a la Premier. Al juny del 2011 va volar cap a Chelsea, però arran dels mals resultats va ser destituït en favor de Roberto di Matteo, que acabaria guanyant la Champions amb els "blues" aquella mateixa temporada. L'estiu del 2012, Villas-Boas signava amb el Tottenham per tres temporades, però no va menjar-se els torrons. L'equip londinenc va arribar al desembre en setena posició i la directiva no va tenir dubtes a l'hora d'assenyalar el culpable.

A Rússia ho tenen clar. El Zenit vol recuperar l'hegemonia a la Lliga i el paper protagonista a la Champions League, on fa temps que no competeix amb els grans. A Villas-Boas se li ha girat feina.

Anar al contingut