Jocs Olímpics

El Robin Hood sud-coreà s'estrena als Jocs batent un rècord mundial amb només un 10% de visió

Amb només un 10% de visió, fruit d'una miopia severa, l'arquer sud-coreà Im Dong Hyun ha començat la seva participació als Jocs de Londres polvoritzant el seu propi rècord mundial en la modalitat de 72 fletxes. Tot i l'evident "handicap", Dong Yyun és el número dos del tir amb arc mundial i un ferm candidat a endur-se la medalla d'or en la prova individual.

Actualitzat
Amb només un 10% de visió, fruit d'una miopia severa, l'arquer sud-coreà Im Dong Hyun ha començat la seva participació en els Jocs polvoritzant el seu propi rècord mundial en la modalitat de 72 fletxes. Tot i l'evident "handicap", Dong Yyun és el número dos del tir amb arc mundial i un ferm candidat a endur-se la medalla d'or en la prova individual.

Aquest arquer prodigi, de només 26 anys, ha convertit el Lord's Cricket Ground londinenc en el seu bosc de Sherwood particular i, com Robin Hood, ja s'ha convertit en una llegenda per als amants d'un esport on, "a priori", una bona visió sembla fonamental. Avalat pels seus resultats, s'ha negat sempre a solucionar el seu problema amb cirurgia, lents de contacte o ulleres, ja que, segons ell, només necessita "sentir" la direcció de la fletxa per encertar la diana.

Corea del Sud, una de les grans potències del tir amb arc, ha batut també el rècord mundial en la prova per equips
, en què ja va obtenir l'or olímpic a Pequín, ara fa quatre anys. En la prova individual, el màxim rival del sud-coreà serà l'americà Brady Ellinson, que de ben segur també anirà superant eliminatòries fins a trobar-se, tots dos, en una hipotètica final.

Anar al contingut