El Reial Madrid no falla davant un lluitador Dépor i manté el liderat de la Lliga (3-1)

El Reial Madrid no ha fallat i es mantindrà com a líder de Primera una jornada més després d'imposar-se a un lluitador Dépor en un Bernabéu ple de gom a gom. Els blancs s'han avançat amb un gol polèmic de Sergio Ramos en el minut 29 que venia precedit d'una mà de Van Nistelrooy, però en l'inici de la represa, els gallecs han empatat per mitjà del català Capdevila. L'angoixa dels aficionats madridistes només ha durat tres minuts, el temps que ha trigat Raúl a fer de cap el 2-1 i l'eufòria s'ha acabat desfermant a 15 minuts del final amb el definitiu 3-1, obra de Van Nistelrooy.

La famosa campanya del Reial Madrid, coneguda pel lema "Junts, podem", s'ha tornat a demostrar al Bernabéu i el públic ha respost a la crida de l'equip per guanyar la Lliga. Malgrat tot, els blancs han cedit la iniciativa en els primers minuts al Deportivo, que no es jugava absolutament res. Arizmendi ha tingut la primera ocasió de perill però el seu xut ha marxat a fora massa creuat. Capdevila ha donat el segon avís visitant amb una volea des de la frontal de l'àrea. Però en el minut 29 ha arribat la jugada polèmica que ha marcat el signe del partit. David Beckham ha fet una centrada al segon pal, Van Nistelrooy ha tocat la pilota amb la mà, els defenses gallecs han protestat però no han refusat la pilota i Sergio Ramos ho ha aprofitat per fer l'1-0. El jugador madridista ho ha celebrat fent una espectacular tombarella.

Aquesta greu errada de Fernández Borbalán ha escalfat els ànims dels jugadors gallecs i dos minuts després, Juan Rodríguez hauria d'haver estat expulsat per donar un cop de colze a Gago però l'àrbitre andalús no ha vist la clara agressió sobre el migcampista argentí. Els homes de Joaquín Caparrós s'han empleat amb excessiva duresa i Robinho ha estat el blanc de les entrades visitants. Precisament d'una falta sobre el brasiler ha arribat la segona ocasió de perill dels blancs. Beckham ha xutat al lateral de la xarxa d'Aouate. La resposta del Dépor ha estat immediata i en el minut 40, Cannavaro ha estat a punt de desviar una centrada de Cristian al fons de la seva pròpia porteria.

Amb aquest ensurt per als locals ha acabat la primera meitat i només començar la segona, Beckham ha pogut fer el segon amb un llançament de falta que ha estavellat al pal. El Dépor no s'ha arronsat en cap moment i Casillas ha evitat en fins a tres ocasions consecutives l'empat visitant. Però la insistència dels gallecs ha acabat tenint el seu premi en el minut 55, quan el català Joan Capdevila ha fet l'1-1, un gol que ha deixat completament glaçada l'afició madridista. El Madrid semblava tocat però no enfonsat i només tres minuts després, Raúl ha tornat a posar per davant el seu equip rematant de cap al fons de la xarxa una precisa centrada de Beckham. El capità madridista ha rematat absolutament sol i sense cap oposició.

El Dépor no ha abaixat els braços després de rebre aquest segon cop i ha seguit posant setge a la porteria de Casillas. Bodipo, a la mitja volta, i Capdevila, de falta, han posat a prova l'eficàcia del porter blanc, de nou providencial per evitar l'empat visitant. Però la resistència gallega s'ha acabat a 15 minuts del final, quan el Madrid ha fet el gol de la sentència. Coloccini ha estat lent en el seu intent de refusar la pilota, que ha acabat morta als peus de Van Nistelrooy i l'holandès només ha hagut d'empènyer l'esfèrica al fons de la xarxa. El 3-1 ha desfermat l'eufòria dels aficionats blancs, que ja han pogut respirar tranquils després de passar uns instants d'angoixa.

Abans del xiulet final, Coloccini ha fet una duríssima entrada sobre Roberto Carlos, que tot i els ostensibles gestos de dolor, ha pogut seguir jugant fins que ha estat substituït per Cicinho. Amb aquesta treballada victòria, el Madrid seguirà una setmana més com a líder a dues jornades per acabar el campionat i a la vegada ha posat tota la pressió sobre el Barça, que ha de guanyar el Getafe al Camp Nou per mantenir el frec a frec amb els madridistes en la lluita pel títol.