Els jugadors del Nàstic celebren el gol de Juan Delgado (Foto: @LaLiga)
Els jugadors del Nàstic celebren un gol (@LaLiga)
Futbol

El Nàstic guanya el Numància (2-0) i transforma els xiulets en esperança

Els tarragonins han estat a punt de veure com els castellans s'avançaven en la primera part amb dues oportunitats claríssimes, però s'han mostrat més efectius en la represa i abandonen l'últim lloc

Jordi SunyerActualitzat

Amb Bruno Perone fora de la convocatòria per problemes musculars, Juan Merino ha optat per jugar amb una defensa de quatre davant del Numància, amb Suzuki de lateral dret i Luismi de central. En atac, però, ha tornat a preferir la velocitat i la mobilitat de Juan Delgado i d'Achille Emana més que un "9" referencial.

Tot i que el camerunès ha protagonitzat les primeres incursions granes a l'àrea rival, la primera ocasió clara ha estat del Numància, en un cop de cap de Julio Álvarez (4') que Bouzón ha desviat a córner, amb Manolo Reina ja superat després d'una mala sortida. Després de la suplència de la setmana passada, però, Emana ha sortit determinat a deixar el seu segell en el partit i ha obligat a intervenir Aitor Fernández (13') després d'una excel·lent jugada individual a la frontal de l'àrea.

Els visitants, que venien de guanyar els últims tres partits, s'han mantingut molt ordenats i a poc a poc han aconseguit atenuar les envestides del conjunt local. El migcampisme i la manca de profunditat han marcat el matx durant vint minuts llargs, en els quals el públic local no s'ha manifestat més que per protestar una dura entrada de Dani Calvo sobre Delgado, mereixedora d'una amonestació que l'àrbitre cantàbric Arias López no ha volgut executar.

Sí que l'ha vist, la groga, el lateral visitant Adrián Ripa (32'), en una acció que ha iniciat un breu període d'ocasions a pilota parada. Emana ha pentinat el llançament de falta consegüent i ha enviat la pilota prop del travesser d'Aitor; i, dos minuts més tard (34'), després d'una errada al mig del camp que ha propiciat una rematada de Marc Mateu, Álvarez ha estat a punt de firmar un gol olímpic en el córner posterior. La parròquia grana, però, ha acabat mostrant el seu descontentament pel que s'ha vist en la primera part amb xiulets, que han estat especialment sorollosos quan Pablo Valcarce ha desaprofitat les dues oportunitats més clares del Numància en la primera meitat, un cop de cap i un un contra un amb Reina, totes dues en el tram final d'aquest període. Els comentaristes tarragonins no dubtaven a invocar els patrons de la ciutat, Sant Magí i Santa Tecla, per agrair-los la presumpta intercessió divina en aquestes dues accions.

L'escenari convidava al pessimisme, però el Nàstic ha tingut l'encert de veure porta en la primera rematada a porteria de la segona meitat. Sergio Tejera ha obert cap a la banda dreta, des d'on Cristian Lobato ha posat una bona centrada que Cordero ha rematat de cap, amb potència (47'), a la xarxa d'Aitor. L'andalús ha marcat el seu primer gol amb la samarreta grana.

Pocs minuts després, una centrada de Mossa desviada per Tejera ha estat a prop d'acabar en un gol espectacular, però la xilena -mai més ben dit- de Delgado ha sortit alta (54'). Han estat, de llarg, els millors moments del Nàstic en el partit, i dels xiulets a la graderia s'ha passat als crits d'ànim.

Els de Merino no s'han deslliurat de patir algun ensurt per culpa de les incursions per la banda esquerra de Mateu, i el tècnic andalús, sense canviar el seu esquema, ha decidit reforçar la defensa amb un altre central (Djetei, campió d'Àfrica amb el Camerun) en detriment d'un mitja punta, Levy Madinda. El Nàstic ha vist recompensada la seva aposta per sorprendre a la contra, però s'ha hagut d'esperar: Cordero, després d'una assistència de Delgado que no ha pogut rematar Manu Barreiro (entrat a la segona meitat), ha estavellat la pilota al travesser de la porteria d'Aitor (79').

En l'acció següent, Cordero ha vist la cinquena groga de la temporada, que li impedirà jugar diumenge que ve al camp del Saragossa. Però, finalment, aquesta circumstància ha acabat quedant en anècdota davant el segon gol grana, el de la tranquil·litat, que ha firmat Tejera a dos minuts per al final del partit amb una excel·lent jugada personal definida amb classe davant d'Aitor: el tercer gol de l'exespanyolista a la lliga, primer de jugada, ha estat un golàs. La pinya en la celebració era significativa de la transcendència de la victòria d'un Nàstic reviscolat, que, amb Merino a la banqueta, ha sumat 10 punts de 21 possibles... i el primer triomf per dos gols de diferència.

Anar al contingut