El DKV Joventut humilia el Lagun Aro Bilbao a l'Olímpic (98-69) en una passejada d'escàndol

El DKV Joventut ha humiliat el Lagun Aro Bilbao a l'Olímpic (98-69) en una autèntica passejada d'escàndol, on la Penya ha arribat a posar-se per davant en el marcador amb una màxima diferència de 34 punts en l'últim quart (96-62). Els d'Aíto García Reneses han tingut un dels partits més plàcids, ja que, de fet, no han tingut rival sobre el parquet. De res li ha servit, a Rodney White, del Bilbao Basket, ser el màxim anotador del partit amb 23 punts. I és que el bloc verd-i-negre ha funcionat a la perfecció.

Un triple inicial de Paco Vázquez ja ha fet presagiar que la Penya tindria un matí tranquil a l'Olímpic de Badalona. La superioritat ha estat tan clara, que el Lagun Aro Bilbao Basket mai no s'ha vist capaç de reaccionar en cap moment del partit. Tot i que en la primera part la distància entre els dos equips no ha arribat als 20 punts, tots dos han marxat al descans amb un 52-37, després d'un humiliant parcial en el segon període de 30-21, que ha posat de manifest la nefasta defensa dels visitants. Una circumstància que no han deixat escapar els verd-i-negres per imposar-se amb claredat i establir el control del partit, amb uns contraatacs impecables.

La defensa zonal del Bilbao Basket ha continuat fent aigües en la segona part del partit. El Badalona s'ha arribat a situar a 21 punts dels bascos, una tònica que ha estat habitual, en el tercer i quart període. En el penúltim quart, els bascos han maquillat la seva imatge amb un parcial de 18-17, tot i que no han evitat que les distàncies es reduïssin (72-54). El Joventut, en la primera part, ha aconseguit un percentatge increïble de triples: vuit de deu intents.

Sobre el parquet de Badalona, el Bilbao Basket ha jugat sempre a remolc i a la desesperada, fet que permetia a la Penya jugar cada vegada amb més control i comoditat. Els bascos han intentat donar la cara, però jugant amb nervis i pendents del rival és quan es cometen més errors que acaben passant factura i es tradueixen en més errors, que per contra han beneficiat el DKV allunyant-se encara més en el marcador. Els d'Aíto García Reneses no han hagut de suar gaire per adjudicar-se la quarta victòria de la temporada amb una autèntica passejada. Un altre triple de Paco Vázquez ha permès a la Penya anar-se'n de 28 punts, en el quart període, i una cistella de Rudy Fernández ha situat els 30 punts de diferència (88-58). A partir d'aquí, ja ha estat un festival complet per a la Penya i els aficionats: joc rapidíssim i punts de la Penya de contraatacs, gràcies a l'encert en el rebot defensiu, sobretot. La màxima diferència del partit ha arribat a ser de 34 punts (96-34), després d'una cistella de Charles Gaines. I és que el darrer parcial ha estat de 26-15. Els verd-i-negres han batut, a més, el rècord d'assistències, vint-i-set.

El bloc verd-i-negre ha funcionat a la perfecció. Charles Gaines i Dimitry Flis han estat els màxims anotadors de la Penya amb 14 punts cadascun. Amb aquesta pallissa, el DKV Joventut suma la quarta victòria de la temporada, en la cinquena jornada, que el manté a la zona alta de la classificació.