Orellana celebra el gol de l'empat contra l'Ajax (EFE)

El Celta salva els mobles contra l'Ajax, el Vila-real esgarrapa un empat a Turquia i l'Athletic perd al camp del Genk

Els gallecs han evitat la derrota a casa contra un Ajax en ratxa després d'igualar dues vegades un marcador advers, els groguets també han empatat neutralitzant dos gols en contra i els bascos han caigut a Bèlgica i són cuers de grup

David CarballoActualitzat

El Celta ha salvat un empat contra l'Ajax a Balaídos en partit de la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga Europa després d'anar dues vegades per sota en el marcador. Els gallecs, amb moltes rotacions respecte a l'equip que va encaixar una contundent derrota al camp del Vila-real a la lliga, han sumat un valuós punt que els manté vius en la lluita pel liderat de grup.

Els visitants, que encadenaven nou victòries consecutives, s'han avançat amb un gol de Ziyech en el minut 22 després de culminar un ràpid contraatac amb un xut creuat. El Celta ha reaccionat ràpidament i ha pogut empatar per mitjà del català Andreu Fontàs, que ha batut la porteria d'Onana amb una acrobàtica rematada d'esperó.

En la represa, el Celta ha portat més la iniciativa i, quan millor estaven jugant els locals, en el minut 72, Younes ha fet emmudir Balaídos fent l'1-2. Quedava poc més d'un quart d'hora pel final i, tot i anar de nou a remolc en el marcador, el conjunt de Berizzo ha estat capaç de salvar els mobles gràcies a un golàs d'Orellana, amb un xut que ha tret les teranyines de l'escaire. Amb aquest empat, l'Ajax es manté com a líder del grup G, amb 7 punts per cinc del Celta, segon i amb tres de marge sobreb l'Standard de Lieja, que no ha passat de l'empat a dos contra el Panathinaikos.

El Vila-real empata a Turquia

El Vila-real ha sumat un valuós empat al camp de l'Omanlispor turc després de refer-se d'un mal inici de partit. Els groguets han estat capaços d'igualar dos gols en contra de Raul Rusescu, que ha batut la porteria d'Andrés Fernández amb dos gols consecutius en dos minuts.

En la represa, el Vila-real ha pogut reduir distàncies amb un penal de Bruno Soriano, però el capità del "submarí groc" ha fallat la pena màxima. Tot i aquesta errada, en la jugada següent, N'Diaye ha reduït distàncies a la sortida d'un córner i amb els locals jugant en inferioritat numèrica, Pato ha fet la igualada definitiva. Un empat que permet el Vila-real mantenir el liderat del grup L amb cinc punts en tres jornades, un més que els seus immediats perseguidors, el Zuric i l'Omanlispor.

L'Athletic cau a Bèlgica

L'Athletic Club ha fet un pas enrere en perdre al camp del Genk belga per 2-0. Els bascos s'han pogut avançar per mitjà d'Aduriz, però l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc. Poc abans del descans, Brabec ha inaugurat el marcador i quan el conjunt d'Ernesto Valverde atacava en busca de l'empat, en el minut 83, Ndidi, amb un gran gol de volea, ha ensorrat les opcions de l'Athletic de treure un resultat positiu. Després d'encaixar la segona derrota en tres jornades, el conjunt bilbaí és cuer de grup amb tres punts, però només a un del Rapid de Viena i el Sassuolo, que han empatat en l'altre duel.