Danilo celebra el seu gol amb els companys (EFE)

El Celta encaixa la primera derrota a la Lliga davant un Reial Madrid amb massa alts i baixos (1-3)

El Reial Madrid és un equip sense terme mitjà. En els primers minuts s'ha mostrat sòlid en el mig del camp i contundent en atac. Amb el marcador a favor, ha patit davant l'empenta del Celta, tot i jugar amb un home més gairebé tota la segona part

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha derrotat el Celta per 1 a 3, gràcies a la seva eficàcia anotadora en la primera meitat i les grans actuacions del porter Keylor Navas. Els blancs, però, s'han mostrat com un equip inconsistent en moltes fases del joc, i amb un home més han acabat patint davant un Celta que ha buscat l'empat fins a l'últim minut, en una gran segona meitat de Nolito. Els de Benítez són líders en solitari de Primera, amb 21 punts, a l'espera dels punts que pugui sumar el FC Barcelona davant l'Eibar. Ha estat la primera derrota del curs per als gallecs.

El Madrid ha començat el partit més ben posicionat sobre la gespa que el Celta, amb un Casemiro molt actiu al centre del camp. El joc es desenvolupava majoritàriament a la meitat del camp ocupada pels locals. En el minut 8, després d'una recuperació de Casemiro, la defensa gallega no ha estat encertada ni en el marcatge a Cristiano Ronaldo ni a rebutjar la centrada de Lucas Vázquez. El davanter portuguès ho ha aprofitat per fer el primer gol del matx.

Aquest gol ha despertat el Celta, que ha passat a atacar amb insistència la porteria blanca. Un gol de Danilo després d'una passada de Jessé en el minut 22 ha rescatat momentàniament el Reial Madrid dels seus problemes. Els locals, recuperats del nou ensurt, han continuat atacant. Les seves escomeses, però, s'han topat amb un Navas espectacular que ha aturat les rematades de Jonny, Wass, Iago Aspas i Pablo Hernández abans del descans.

El Madrid no treu profit de la superioritat numèrica

La segona part s'ha obert amb una clara ocasió per Lucas Vázquez, que no ha encertat en la definició. En el minut 57 el Celta s'ha quedat amb 10 quan l'àrbitre Clos Gómez ha ensenyat a Cabral la segona targeta groga per protestar una targeta, també groga, que ha vist el seu company Pablo Hernández. El partit s'ha escalfat amb uns jugadors locals massa calents, més atents a recriminar les decisions del col·legiat que a jugar. En el minut 63, Cristiano ha rebut dins l'àrea, però Sergio Álvarez ha aturat el seu xut. Un minut més tard, el porter ha tornat a evitar el gol del portuguès a la contra.

En el minut 69, Isco, que havia entrat en la segona meitat en el lloc de Lucas Vázquez, ha xutat al pal. Els atacs locals havien perdut perillositat fins que Nolito ha estat a punt de marcar en el minut 72. Amb la defensa contrària marejada i Navas batut, Marcelo ha evitat el gol sota pals. Tres minuts més tard, el porter del Reial Madrid ha hagut de sortir als peus d'Aspas. Els visitants, tot i tenir un home més, no aconseguien controlar el ritme ni mantenir la possessió de la pilota. Fins que, a 6 minuts del final, Nolito ha col·locat la pilota a l'escaire de la porteria blanca, l'únic lloc on Navas no podia arribar.

Amb els de Benítez desorientats, Guidetti ha xutat fora per molt poc. El Celta, amb energies renovades, ha seguit buscant la remuntada. A la contra, ja en el temps de descompte, Cristiano Ronaldo ha pogut fer el tercer. El portuguès ha volgut definir de vaselina, el mateix que havia provat Lucas Vázquez en la represa, i novament el porter local ha aturat la pilota. Ha hagut de ser Marcelo, en el minut 5 de temps afegit, qui sentenciés el partit.