El Betis s'enfosa en la cua de la classificació després d'una polèmica derrota davant l'Athletic Club (0-2)

Dues decisions arbitrals en el minut 30 han marcat el signe del partit entre Betis i Athletic Club (0-2). Gil Manzano no ha vist penal en una caiguda del local Rubén Castro, i sí que l'ha assenyalada en l'atac següent dels bilbaïns, en una incursió per la banda de Kike Sola. Les targetes grogues d'aquest penal han ajudat a deixar el Betis amb 9 a la segona part.

El Betis segueix la seva caiguda cap a l'infern del descens amb una derrota davant l'Athletic Club de Bilbao (0-2), tot i que els seus jugadors han deixat una molt bona imatge de lluita. El moment clau de l'enfrontament ha arribat en el minut 30 de la primera part. Rubén Castro ha vist una targeta groga per simular un penal a l'àrea visitant. El contacte ha existit, però el davanter ha exagerat en la seva caiguda.

En la jugada següent, l'àrbitre Gil Manzano ha xiulat la pena màxima en contra dels andalusos per una caiguda de Kike Sola quan el perseguia Perquis. Muniain ha aprofitat el llançament posterior per marcar el gol visitant en el minut 33. En el minut 41 el Betis s'ha quedat amb 10 jugadors quan Perquis ha estat amonestat amb la seva segona targeta groga. La primera l'havia vist per cometre el penal.

Segona expulsió del Betis

El Betis, tot i jugar amb un home menys, ha buscat l'empat en la segona part. Però en el minut 55 s'ha quedat amb 9 quan Lolo Reyes ha tocat la pilota amb la mà. Era la seva segona groga, després de veure la primera targeta per protestar el penal amb què havia estat castigat el seu equip en la primera part. En el minut 65, els locals, molt enfadats amb l'actuació de l'àrbitre, han reclamat mans de Balenciaga en una rematada a boca de canó.

El Betis ha seguit buscant l'empat tot i la seva complicada situació però en el minut 81, Guillermo, que acabava d'entrar al camp, ha rematat de cap una centrada de Susaeta. Un segon gol que ha sentenciat el duel i que ha donat ànims als bascos per obrir-se a la recerca d'un tercer gol davant un rival fatigat per l'esforç fet per compensar la inferioritat numèrica.