Futbol

El Barça té un dret de tempteig sobre Saúl, l'heroi de l'Atlètic

Una de les clàusules del traspàs de David Villa a l'Atlètic, ara fa tres anys i mig, incloïa una opció preferencial sobre dues promeses del planter matalasser, Saúl Ñíguez i Javier Manquillo. El migcampista ha guanyat valor amb el temps, però el Barça prioritza ara mateix altres demarcacions

Actualitzat

El traspàs de David Villa del Barça a l'Atlètic de Madrid, l'estiu del 2013, es va tancar per una xifra baixa, uns 4 milions d'euros, tenint en compte el cartell d'un jugador que, tot i la seva veterania, era el màxim golejador de la selecció espanyola. Però la lletra petita contenia una clàusula que podria donar rèdits al club blaugrana tres anys després.

Per acabar d'arrodonir el traspàs, el Barça va incloure una opció preferencial sobre dos valors prometedors del planter de l'Atlètic, Javier Manquillo i Saúl Ñíguez, aleshores de 19 i 18 anys, respectivament.

L'evolució del lateral, que està jugant cedit a l'Olympique de Marsella, no convida a pensar que pugui arribar al Barça en un futur immediat. En canvi, Saúl, una de les sensacions de la temporada, s'ha consagrat amb el golàs al Bayern de Munic.

El Barça prioritza altres demarcacions

L'eclosió de Saúl, però, no sembla que hagi de canviar l'ordre de prioritats del Barça aquest estiu. Les dues demarcacions que l'equip blaugrana vol cobrir de forma preferent són la de central i la de davanter. En canvi, les dues posicions d'interior es consideren ben cobertes amb els jugadors de l'actual planter a més de la possible arribada de Denis Suárez.   

Originari d'Elx, de 21 anys i habitual a totes les seleccions espanyoles en categories inferiors, Saúl té tant talent com capacitat de treball i combina a la perfecció a la zona ampla de l'Atlètic amb Koke, un jugador llargament desitjat pel Barça. Té contracte fins al 2020 i una clàusula de rescissió de 45 milions d'euros, tot i que fa temps que està en converses amb el club per una revisió a l'alça del contracte. Com a curiositat, cal remarcar que Saúl prové d'una família eminentment futbolera: el seus dos germans grans, Aarón i Jonathan, són futbolistes professionals i també ho va ser el seu pare, José Antonio Ñíguez, que entre d'altres va jugar a dos equips catalans: el Centre d'Esports Sabadell (1988-89) i la Unió Esportiva Figueres (89-90)

La clàusula implica que el Barça té el dret d'igualar qualsevol oferta que li arribi a l'Atlètic de Madrid pel jugador. Però l'acord seria complex, ja que el 40% dels drets de Saúl corresponen a un fons d'inversió estranger. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut