Actualitat blaugrana

El Barça tanca el fitxatge del defensa francès Eric Abidal

El Barça ja ha tancat el fitxatge d'Eric Abidal. L'acord amb el jugador ha estat fàcil i aquesta tarda TV3 i Catalunya Ràdio han pogut parlar amb ell a l'Aeroport del Prat. Ha confirmat que demà el podrien presentar oficialment. El francès ha firmat un contracte per quatre temporades i el Barça en pagarà uns 15 milions d'euros. Amb tot solucionat, Abidal havia de marxar aquesta tarda cap a Lió a firmar la liquidació amb l'Olympique, però finalment, seràn els directius francesos els que vindran a Barcelona per acabar de tancar el traspàs.

Actualitzat

Eric Abidal s'ha confirmat aquesta tarda com el tercer fitxatge del Barça per a la temporada que ve. L'operació està tancada, però en les últimes hores s'han viscut situacions grotesques. Catalunya Ràdio i TV3 han pogut parlar amb el jugador i ell mateix ha confirmat que vestirà de blaugrana. Ho ha fet a les quatre de la tarda a l'Aeroport del Prat de Barcelona. L'hora i l'escenari són importants per entendre el que ha viscut Abidal aquesta tarda. Ha atès els micròfons carregat de maletes, amb la targeta d'embarcament a les mans i acompanyat de la seva dona, disposat a agafar el vol AF 5907 Barcelona-Lió, amb sortida a dos quarts de sis. Havia de marxar a Lió per firmar la liquidació del seu contracte amb l'Olympique i tornar demà al matí amb un vol que arriba a Barcelona a les deu per passar revisió mèdica i ser presentat a la tarda. Però parlàvem de situacions grotesques perquè Abidal no ha agafat el vol d'Air France. S'ha quedat per indicació del Barça a l'últim moment. L'estira-i-arronsa entre els dos clubs, Barça i Olympique, segueix, i el Barça, a través de Ferran Soriano, ha aconseguit a última hora avortar el viatge del jugador.

Abidal no ha marxat, però el serial no s'acaba aquí. El director esportiu de l'Olympique, Marino Fazzioli, agafarà el vol que estava reservat per a Abidal i serà l'encarregat de tancar l'operació demà al matí amb Ferran Soriano i la cúpula directiva del Barça. El traspàs costarà uns 15 milions d'euros, entre quantitats fixes i variables, i el lateral esquerre francès firma per a quatre temporades. Li fa una il·lusió difícil d'amagar fitxar pel Barça. Perquè fa un salt endavant important en la seva carrera i perquè tindrà de companys alguns jugadors que coneix bé de la selecció i de la Lliga francesa.

Pel que fa al romanès Christian Chivu, el Barça s'esperarà com a màxim fins demà per saber si el Roma accepta l'oferta de 12 milions d'euros pel central. Si demà no hi ha resposta positiva, el Barça donarà per descartada la contractació del romanès i començarà a temptejar els següents noms a la llista. Els portuguesos Andrade i Pepe entrarien, llavors, en joc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut