El Barça Lassa ha patit per imposar-se al Montakit Fuenlabrada (EFE)

El Barça Lassa salva els mobles en l'últim sospir davant del Montakit Fuenlabrada (75-78)

Els madrilenys han estat molt efectius en defensa i han donat molts problemes als blaugranes

Oriol LlachActualitzat

El Barça Lassa ha suat de valent per superar el Montakit Fuenlabrada, el segon per la cua a la classificació de la Lliga Endesa, i no ha estat fins als últims minuts que ha aconseguit donar el cop a sobre de la taula (75-78).

Els madrilenys han sortit molt ben posicionats i amb prou feines han comès cap errada. Els blaugranes, per la seva banda, no han entrat en el partit i només l'encert de Perperoglou i de Rice ha permès que el marcador acabés ajustat en un 20-18 al final del primer temps.

En el segon quart, els homes de Georgios Bartzokas han reaccionat en els darrers minuts abans del descans i han aconseguit el màxim avantatge en el marcador fins llavors, 39-45. Això sí, l'entrenador del Barça Lassa s'ha desesperat amb certes imprecisions dels seus homes i alguna decisió arbitral que no li ha agradat gens i per la qual ha vist la falta tècnica. La mateixa amonestació ha caigut sobre Dorsey i Rice en el parquet instants després. Nervis entre els blaugranes, que, tot i anar al davant en el marcador, no han sabut mantenir el cap fred i s'han complicat la vida en pocs minuts.

Paunic, Popovic i el jugador cedit pel Barça Lassa Diagné han format un trident letal de cara a cistella, decisius per mantenir en el partit el Fuenlabrada en tot moment. Entre tots tres han generat un perill que al Barça li ha costat de neutralitzar. Un minut abans del final del tercer quart, un triple de Paunic ha posat els madrilenys al davant per primer cop en molts minuts. La resposta del Barça Lassa ha arribat de Vezenkov amb un altre triple, amb què s'ha acabat el tercer temps, 57-57.

El mur defensiu del Montakit ha estat gairebé impenetrable i ha obligat els de Bartzokas a jugar des de lluny. El darrer quart ha començat especialment complicat, el català Àlex Llorca i Chema González han estat un autèntic malson per als blaugranes neutralitzant gairebé totes les iniciatives del Barça Lassa, cada cop que intentaven penetrar en el perímetre tenien problemes seriosos per apropar-se a la cistella i perdien amb facilitat la pilota.

Dorsey ha vist la cinquena personal sis minuts abans del final i les protestes irades de Georgios Bartzokas li han costat la segona tècnica i s'ha vist obligat a veure el desenllaç del partit des de la graderia. Tot ha quedat en mans de Pappas, el segon entrenador del Barça Lassa. Un triple de Perperoglou i una cistella de Rice han permès als blaugranes refredar els ànims, recuperar el control en els moments més decisius i tornar a posar-se al davant en el marcador. Llavors ha estat Vezenkov qui ha marcat des de la línia de 3 i segon a segon el mur madrileny s'ha anat ensorrant, això sí plantant cara fins a l'últim sospir, quan el rellotge s'ha aturat amb el 75-78 definitiu en el marcador.