El Barça Lassa aconsegueix una complicada victòria davant del Brose Bamberg alemany a l'Eurolliga (78-74)

El Palau Blaugrana viu la primera victòria dels homes de Bartzokas a casa en la màxima competició europea

El Palau Blaugrana ha vibrat amb un gran partit d'Eurolliga entre el Barça Lassa i el campió alemany Brose Bamberg. Després que el nou projecte de Georgios Bartzokas hagi tingut una arrencada irregular d'una banda per la lenta consolidació de les noves idees de l'entrenador grec i de l'altra per la llarga llista de jugadors lesionats, els blaugranes han fet un pas endavant amb la victòria davant dels alemanys (78-74).

El nom del dia ha estat el Petteri Koponen, que ha tornat a vestir la samarreta del Barça Lassa després de dos mesos de baixa com a conseqüència de l'accident de cotxe que va tenir anant en un taxi pels carrers de Barcelona. Finalment, el finlandès ha pogut debutar en partit oficial.

Els blaugranes han sortit molt forts, però el Bamberg no li ha posat les coses gens fàcils en cap moment. Joc igualat, pilota molt disputada i màxima tensió al parquet. El primer quart ha acabat amb un empat a 19 al marcador i amb jugades espectaculars, com un "alley oop" que ha fet Dorsey amb assistència de Rice.

Els homes d'Andrea Trinchieri han frenat el joc del Barça adormint el partit i evitant la culminació de jugades col·lectives dels blaugranes i defensant com un bloc hermètic. De mica en mica, però, els de Bartzokas han anat neutralitzant l'estratègia dels alemanys i en el segon quart han arribat a tenir un parcial de 9-0. 40-38 a la mitja part.

En el tercer quart, el Barça Lassa ha sortit a encarar la victòria, però el Bamberg s'ha mantingut fidel al seu plantejament i tampoc no li ha anat malament, perquè de nou ha tornat a anivellar el marcador, 59-57, al final del tercer quart, que a més ha acabat amb l'ensurt de la nit després que Ante Tomic hagi hagut d'abandonar el parquet per uns problemes amb el genoll.

Al darrer quart, Tyrese Rice ha anotat dos triples consecutius que han donat una mica d'aire al Barça, màxim anotador, amb 18 punts. També han destacat Víctor Claver i Stratos Perperoglou, dos dels referents determinants per a la victòria blaugrana. El valencià i el grec han estat els jugadors amb més minuts en pista.

Un altre "alley oop" entre Rice i Dorsey ha fet vibrar el Palau i ha posat el Barça amb el màxim avantatge en el marcador en tot el partit, 8 punts, 73-65. Un cop d'autoritat efímer, perquè els alemanys no han deixat escapar el partit en cap moment i el Barça ha hagut de suar de valent per aconseguir la victòria final, 78-74.

Per la banda del Brose Bamberg, els jugadors més desequilibrants han estat Fabien Causeur i Daniel Theis. Entre tots dos han anotat més de la meitat dels punts dels alemanys.