El Barça empata a Balaídos amb un onze farcit de rotacions pensant en la final de Copa (2-2)

Els blaugrana s'han avançat dues vegades en el marcador per mitjà de Dembélé i Paco Alcácer, però Jonny i Iago Aspas, amb el braç, han igualat el resultat advers

Laura BruguésActualitzat

Feia 16 anys que a l'onze titular del Barça no hi havia cap jugador català ni tampoc format al planter. Pensant en la final de Copa, Valverde ha apostat per les rotacions amb vuit canvis respecte al partit contra el València i ha deixat Messi i Luis Suárez d'inici a la banqueta.

Dels blaugranes, el millor ha estat Ter Stegen. Ho ha demostrat ben aviat, quan als 10 minuts ha evitat el gol de Maxi Gómez amb una gran aturada. Paulinho ha fet el primer avís per al Barça, amb una rematada que ha topat al pal a la sortida d'un córner. Com a resposta, el Celta ha protagonitzat una contra en què Brais Méndez ha perdonat el gol amb un xut final que ha sortit fregant el pal.

L'equip gallec insistia. Yerry Mina ha desviat a córner un xut de Maxi Gómez. I poc després, Ter Stegen ha tornat a ser providencial amb una parada extraordinària a un altre xut de Brais. Tot i la insistència del Celta, ha arribat el gol del Barça. Un error de Jonny ha propiciat l'assistència d'Alcácer a Dembélé, que ha marcat el segon gol amb la samarreta del Barça, el primer que fa a la Lliga.

Abans del descans, un error d'André Gomes al mig del camp ha permès al Celta iniciar un nou contraatac. Maxi ha superat Ter Stegen i Jonny ha marcat l'empat.

La segona part ha començat amb una ocasió per a Jozabed. Valverde ha reaccionat amb un doble canvi. Messi i Sergi Roberto han substituït Coutinho i André Gomes, respectivament. Quatre minuts més tard ha arribat l'1-2. Assistència de Semedo, busca el gol Paulinho, però qui acaba introduint la pilota al fons de la xarxa és Alcácer.

Sergi Roberto ha durat 11 minuts sobre la gespa. Per frenar Iago Aspas, abans d'arribar a l'àrea ha vist la vermella directa i es perdrà el partit contra el Dépor. Ja en el tram final, el Celta ha aconseguit l'empat a dos. Centrada d'Emre Mor, que Iago Aspas introdueix a dins la porteria clarament amb el braç esquerrre. Al Barça li ha tocat patir fins al final, per elevar a 40 els partits imbatuts a la Lliga.