Marco Verratti i Hèctor Bellerín, les primeres opcions del Barça (Reuters)
Barça

El Barça afina la calculadora per afrontar els fitxatges de l'estiu

Les necessitats del Barça i els objectius fixats obligaran a fer calaix en vendes

Laura BruguésActualitzat

Que Marco Verratti ha demanat sortir del París Saint-Germain, per anar al Barça, està clar. Un gest que agrada al club català. Que el PSG el deixi marxar ja és una altra cosa i també la quantitat que caldrà pagar pel fitxatge, que podria rondar els 70-80 milions d'euros.

El lateral dret és una altra posició que el Barça té per objectiu reforçar. Sobre la taula, Bellerín, per qui el fitxatge se situaria a l'entorn dels 40 milions, tot i que l'Arsenal no en facilitarà la sortida. I ja saben que, per Nelson Semedo, alternativa a Bellerín, el Benfica en demana 50 milions.

Ara mateix el Barça té previst un pressupost sobre els 70 milions d'euros per gastar-se en fitxatges, que podria ser ampliable en funció de les oportunitats del mercat i de les vendes que faci el club. Arda Turan és un dels candidats més ben situats per fer caixa, al voltant dels 20 milions. També Munir i Tello, amb una quantitat menor. Quedaria la possibilitat de vendre algun jugador amb un cert protagonisme, com Rafinha. Més complicada serà la sortida de jugadors com Mathieu, Vermaelen i Douglas.

Els precedents

La temporada passada el Barça va fer sis fitxatges i es va gastar 122,75 milions d'euros. La segona inversió més alta de l'última dècada. En vendes, va obtenir 33, 8 milions.

Fa dues campanyes, complint la sanció de la FIFA, va incorporar només Arda i Aleix, per 52 milions, inscrits al gener. En traspassos, 38,3 milions d'ingressos.

I la primera temporada de Luis Enrique es va fer l'esforç més gran, amb 157 milions invertits en 8 fitxatges, preveient la sanció. 81,8 milions, en vendes, amb la marxa d'Alexis a l'Arsenal i de Cesc al Chelsea.

 

Anar al contingut