Futbol

Després de la batalla campal entre pares, l'Alaró retira tot l'equip de la competició i el Collerense aparta diversos jugadors

La Federació de Futbol de les Illes Balears presentarà una denúncia i la Delegació del Govern estudia el cas per evitar nous capítols de violència en els camps de futbol
Batalla campal de pares en un partit de futbol infantil a Mallorca

Batalla campal de pares en un partit de futbol infantil a Mallorca

L'endemà de la difusió de les imatges d'una batalla campal entre pares que seguien el partit d'infantils Alaró-Collerense a Mallorca, tant els dos equips com la mateixa Federació de Futbol de les Illes Balears, la FFIB, han decidit emprendre mesures exemplars per evitar que es torni a repetir una situació similar.

D'una banda, la Unió Esportiva Alaró ha anunciat en un comunicat que retira íntegrament l'equip infantil de la competició, que buscarà responsabilitats entre "els empleats i col·laboradors del club" que van estar implicats en la baralla, i es mostra esperançada de poder denunciar els espectadors que van protagonitzar la lamentable escena un cop la investigació policial els permeti identificar-los.

L'altre equip, el Collerense, ha apartat de forma definitiva els dos jugadors els familiars dels quals apareixen en les imatges estomacant-se amb altres pares.

Però les reaccions han anat més enllà de les parts implicades i han passat a instàncies majors. D'una banda, la FFIB ha comunicat que presentarà una denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i no descarta personar-se d'ofici com a acusació en el procediment judicial penal o administratiu que se'n derivi.

La Delegació del Govern de les Balears, per la seva banda, analitzarà amb profunditat els fets per extreure'n algunes mesures preventives d'aplicació pràctica immediata que ajudin a evitar una nova escena de violència en els camps de futbol.

Enmig de tot plegat, ja s'han comptabilitzat fins a tres denúncies creuades per lesions presentades pels pares que eren a la grada del camp de futbol en el moments dels fets.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS