Bernie Ecclestone ha controlat la Fórmula 1 els últims 49 anys (Reuters)
Fórmula 1

Bernie Ecclestone ja no és el patró de la Fórmula 1 i serà rellevat per Chase Carey

El magnat britànic ha confirmat en una entrevista a la revista "Auto und Motor Sport" que els amos de l'empresa Liberty Media, els nous propietaris de la competició, l'han acomiadat després de dirigir la categoria reina de l'automobilisme durant quatre dècades

Actualitzat

Bernie Ecclestone ja no és el patró de la Fórmula 1. El veterà magnat britànic, que ha controlat amb mà de ferro el gran circ de l'automobilisme durant quatre dècades, ha confirmat en una entrevista a la revista "Auto und Motor Sport" que els amos de l'empresa Liberty Media, els nous propietaris de la competició, l'han acomiadat.

"M'han fet fora avui, estic fora, és oficial. No segueixo a l'empresa; Chase Carey ocuparà el meu lloc", ha assegurat Ecclestone, de 86 anys, a qui li haurien ofert seguir com a president honorari. "No sé què significa. Potser vaig a alguna cursa", ha afegit amb ironia.

Feia gairebé 49 anys que Ecclestone era el patró de l'empresa que gestiona, administra i organitza el campionat del món de Fórmula 1, i, de fet, el britànic ha passat 60 dels 86 anys de la seva vida vinculat al món de l'automòbil. Els dies d'Ecclestone al capdavant de la Fórmula 1 estaven comptats quan l'empresa Liberty Media va començar a adquirir la propietat de l'empresa Formule One Management.

Amb el seu acomiadament, Chase Carey, un important executiu mediàtic nord-americà, passa a ser el nou president de la categoria reina de l'automobilisme, i Sean Bratches, un exdirectiu de l'ESPN, assumiria la comercialització de la Fórmula 1. En la conducció esportiva, s'estaria negociant amb Ross Brawn, excap de Mercedes i Ferrari.

Anar al contingut