Barça

Bartomeu atribueix a Rosell la responsabilitat per tots els contractes de Neymar, en la declaració davant el jutge Ruz

El president del Barça nega haver participat en cap dels set contractes del jugador i atribueix al seu antecessor la negociació i la confecció dels documents

Actualitzat

El president del F. C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha afirmat al jutge Pablo Ruz que ell no va intervenir en cap dels contractes per fitxar Neymar, ja que d'aquesta tasca es va encarregar el seu antecessor, Sandro Rosell, i ha negat el delicte fiscal que se li imputa perquè seria atribuïble a un altre any.

Bartomeu ha declarat davant Ruz imputat d'un possible delicte fiscal corresponent a l'any 2014, quan el club va deixar de pagar 2,8 milions a Hisenda pel fitxatge del brasiler, que va costar al Barça un total de 94,8 milions en lloc dels 57,1 que el club va dir haver pagat per ell. Segons han informat fonts presents en la compareixença, Bartomeu ha explicat al jutge que no va intervenir ni en la negociació ni en la configuració de cap dels set contractes que van servir per fitxar Neymar.

Quan va arribar a la presidència del club, ha dit, els va signar perquè els donava per bons i va donar instruccions als fiscalistes de treballar amb risc zero i pagar el que es podia deure a Hisenda, després de la qual cosa el club va abonar 13,5 milions per regularitzar la seva situació, una quantitat que, ha puntualitzat, cobreix de sobres els possibles deutes.

La declaració ha durat tres hores

El president del Barça ha arribat a l'Audiència Nacional per declarar com a imputat per un delicte fiscal en el fitxatge de Neymar, del qual el club blaugrana també ha de respondre com a persona jurídica.

Bartomeu ha arribat en cotxe a la seu de l'Audiència, on l'esperaven un gran nombre de periodistes, pocs minuts després de les onze del matí, i n'ha sortit al voltant de les dues del migdia. El jutge Ruz ha acordat aquestes citacions després de rebre un informe d'Hisenda que calcula un frau de 2,8 milions d'euros per part del president i del club el 2014, la qual cosa suposa la imputació d'un tercer delicte fiscal a l'entitat blaugrana.

Bartomeu és el segon president del club imputat en el cas. Anteriorment ho va ser Sandro Rosell, imputat per dos delictes fiscals entre 2011 i 2013. Rosell va abandonar el seu càrrec al gener del 2014.

En el cas de Bartomeu, segons Ruz, concorren "indicis suficients per a la investigació sobre la possible comissió d'un nou delicte contra la hisenda pública quant a l'IRPF corresponent a l'exercici del 2014".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut