Ciclisme

Arriba la Volta a Catalunya, amb Chris Froome i Alberto Contador com a participants més destacats

Les carreteres catalanes viuran aquesta propera setmana el primer duel de la temporada entre dues dels primers espases del ciclisme: Chris Froome i Alberto Contador

Actualitzat

Aquest dilluns comença a Calella l'edició 97 de la Volta a Catalunya, la tercera cursa per etapes més antiga del calendari ciclista per darrere només del Tour de França i el Giro d'Itàlia. Sis etapes en línia i una contrarrellotge per equips on es dirimirà el primer duel de la temporada entre l'últim vencedor del Tour, Chris Froome (Sky) i el madrileny Alberto Contador (Trek Segafredo).

Contador ha començat bé la temporada. A la Volta a Andalusia va acabar segon, la mateixa posició que va aconseguir la setmana passada a la París-Niça. Froome sembla arribar una mica més just, després d'un mes i mig sense participar a cap cursa. El vigent guanyador de la Volta, el colombià Nairo Quintana (Movistar), no vindrà a defensar el seu títol reservant forces pel Giro i el Tour.

L'absència de Quintana deixa com a cap de files del Movistar al murcià Alejandro Valverde, un altre dels que a priori aspirarà a la victòria a la Volta juntament amb el francès Julian Alaphilippe (Etixx – Quick Step), cinquè a la París – Niça la passada setmana i tercer a la Milà – San Remo aquest dissabte. En la lluita pels esprints destaquen dos noms, el francès Nacer Bouhanni (Cofidis) i l'alemany Andrei Greipel (Lotto Soudal).

El recorregut d'aquest any, amb sortida a Calella dilluns i final el diumenge 26 de març a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, inclou 20 cims, d'ells 1 de categoria especial i 6 de primera. Dues de les 7 etapes acaben en alt, la tercera (La Molina) i la cinquena (Lo Port, a Tortosa). La contrarellotge per equips, de 41,3 quilòmetres, serà la segona. Esport3 oferirà en directe cada dia el final d'etapa.

Etapes de la Volta a Catalunya 2017:

1a etapa - 20 de març: Calella-Calella / 178,9 Km
2a etapa - 21 de març: Pla de l'Estany-Pla de l'Estany / 41,3 km
3a etapa - 22 de març: Mataró-La Molina / 188,3 km
4a etapa - 23 de març: Llívia-Igualada / 194,3 km
5a etapa - 24 de març: Valls-Lo Port (Tortosa) / 182 km
6a etapa - 25 de març: Tortosa-Reus / 189,7 km
7a etapa - 26 de març: Barcelona-Barcelona / 138,7 km

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut