Natació sincronitzada

Anna Tarrés: "Tant de bo que Catalunya pogués presentar una selecció nacional"

La directora tècnica de l'equip ucraïnès de natació sincronitzada valora la seva participació als Jocs de Rio i es mostra oberta a col·laborar si Catalunya pot competir algun dia oficialment

Actualitzat

Anna Tarrés, l'actual directora tècnica de l'equip ucraïnès de natació sincronitzada, ha valorat la seva experiència a Rio-2016 en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Era la primera vegada que ens classificàvem als Jocs per equips, en duets van ser sisenes a Londres. Al final ens vam acabar quartes, Japó va copar el tercer lloc i vam quedar relegats a la medalla de xocolata -quart lloc-. Però me'n vaig molt satisfeta per la feina feta, per la imatge donada la valoració és positiva i per l'aportació que hem fet en la innovació en la sincro".

"Acabo contracte el 31 d'agost. De moment ara em prenc unes vacances i ja veurem el què el futur ens ofereix", diu Tarrés, que continua vinculada amb el Club Natació Kallípolis.

Tarrés explica la seva experiència com a preparadora amb l'equip d'Ucraïna, un país amb zones en guerra: "Personalment no he passat mai por. És veritat que els aeroports estan molt militaritzats, però no he viscut el que és veure tancs a la ciutat o cap episodi que em fes patir per la meva integritat", diu l'ex preparadora de l'equip espanyol, que no ha volgut entrar en les decisions de l'equip espanyol, i que ha tornat a lloar l'actuació del duet espanyol format per Ona Carbonell i Gemma Mengual.

"Els resultats venen fruit del treball, d'una feina ben feta i rigorosa. La sincro és un esport molt subjectiu i els últims anys, el Japó ha fet un canvi espectacular i ha obtingut resultats", diu referint-se a l'equip que ha aprofitat la baixada d'Espanya.

Preguntada per si tornaria entrenar Espanya o fins i tot un hipotètic equip de Catalunya, Tarrés ha estat clara: "Tant de bo Catalunya en algun moment pogués presentar una selecció nacional. Jo estaria encantada de col·laborar-hi. Amb Espanya han passat moltes coses i haurien de canviar moltes coses per poder donar un pas definitiu", ha comentat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut