Gareth Southgate en el seu debut com a seleccionador anglès (EFE)

Anglaterra estrena seleccionador amb triomf, mentre que Alemanya passa per sobre de la República Txeca

El debut de Gareth Southgate ha estat positiu per a la selecció anglesa, que ha vençut Malta. L'Alemanya de Joachim Löw s'ha mostrat imparable contra la República Txeca. El polonès Lewandowski ha fet un hat-trick davant de Dinamarca

Gareth Southgate ha tancat amb un triomf poc lluït davant Malta (2-0) el seu debut com a seleccionador anglès després de la destitució del seu predecessor, Sam Allardyce, per la seva implicació en una trama de corrupció de fitxatges. Southgate ha mantingut a l'estadi de Wembley els esquemes d'Allardyce, que només va estar 67 dies al càrrec.

Malta s'ha tancat al voltant de la seva porteria, amb l'únic objectiu d'evitar la golejada. Els visitants només han xutat una vegada entre els tres pals en tot el matx, i ha estat en el minut 81. Abans, Anglaterra ja havia fet els seus dos gols. El primer, en el minut 28, obra d'Sturridge de cap. I el segon, en el 38, de Hogg. En totes dues jugades l'última passada ha estat de Henderson.

En els altres partits del grup F, Escòcia ha sumat un punt gràcies a un gol contra Lituània en els últims segons de James McArthur (1-1). Eslovènia, per la seva banda, ha guanyat Eslovàquia per 1 a 0 amb una diana de Rok Kronaveter. Anglaterra, amb 6 punts, encapçala la classificació al davant d'Escòcia i Eslovènia, amb 4.

Alemanya, imparable

Alemanya ha superat la República Txeca per 3 a 0 en un matx que els homes de Joachim Löw han dominat en tot moment. Els txecs confiaven en una pressió avançada per treure un resultat positiu, però els germànics han trobat ben aviat la manera de contrarestar-la. En el minut 13, Thomas Müller ha fet l'1 a 0. El madridista Tony Kroos ha fet el 2 a 0 en el minut 49 i, en el 65, Müller ha tancat el marcador amb el seu segon gol de la nit.

En els altres partits d'aquest grup C que lideren els germànics l'Azerbaidjan ha derrotat Noruega per 1 a 0. L'autor del gol ha estat, en el minut 10, Maksim Medvedev. Els homes de Robert Prosinecki es mantenen en el segon lloc de la classificació. Irlanda del Nord ha golejat San Marino 4 a 0.

Duel de favorits en el grup E

Polònia i Dinamarca (3-2) han protagonitzat el duel entre els dos equips forts del grup E. El davanter del Bayern de Munic Robert Lewandowski, que encadena 7 partits de classificació consecutius marcant, ha fet els tres gols dels polonesos. Kamil Glik, en pròpia porta, i Yussuf Poulsen han estat els autors dels gols de Dinamarca.

En aquest mateix grup, Romania ha golejat Armènia (0-5). Els locals s'han quedat amb 10 jugadors en el minut 3 de partit, en un penal comès per Gor Malakyan. Montenegro també li ha fet 5 gols al Kazakhstan. Un ha estat obra del jugador de l'Atlètic de Madrid Stefan Savic. A la classificació, Romania, Montenegro i Polònia sumen 4 punts, 1 més que Dinamarca.