Futbol

El València nega haver rebut una demanda per la semblança del seu escut amb el ratpenat de Batman

El València Club de Futbol ha emès un comunicat oficial en què desmenteix que DC Comics, empresa propietària dels drets de Batman, hagi interposat una demanda per plagi del logo del ratpenat

Actualitzat

El València CF ha assegurat aquest dimarts que l'editorial DC Comics, propietària dels drets del personatge Batman, va presentar una queixa contra un disseny de ratpenat que va intentar patentar el club, si bé a dia d'avui no hi ha cap demanda per aquesta qüestió ni l'entitat valencianista ha fet servir el disseny en qüestió.

Segons va informar la setmana passada el digital Plaza Deportiva, l'editorial DC Comics havia presentat una queixa a l'Oficina d'Harmonització del Mercat Interior (OAMI) pel possible ús d'un disseny concret de ratpenat a la simbologia del València, en considerar que existia similitud amb l'emblema que utilitza el seu personatge de ficció Batman.

A través d'un comunicat oficial, el València ha aclarit que el 2012 va sol·licitar a l'Oficina de Marca Comunitària OAMI una marca representada per una nova versió d'un ratpenat dissenyat per identificar una línia de roba "casual" i ha reconegut que durant el procediment de registre DC Comics es va oposar a la sol·licitud.

No obstant això, en el comunicat també s'assegura que en l'actualitat "no hi ha cap procés, ni demanda, de part de DC Comics contra el València CF". A més, en la nota feta pública pel València, es recorda que el logotip a què es va oposar DC Comics "no és utilitzat avui dia i no té previst ser utilitzat en el futur per al club".

El club de Mestalla també aclareix que el ratpenat que utilitza ara va ser incorporat al seu escut oficial el 1922 i tant l'escut com el ratpenat estan protegits mitjançant marques comunitàries internacionals, sense que mai s'hagi qüestionat el seu ús a través de cap demanda.

Un ratpenat gegant espera el Barça a Mestalla

Un ratpenat gegant penjat d'una de les façanes de l'estadi i la nova gespa que ha instal·lat el València esperen el Barcelona, que diumenge que ve visitarà Mestalla en la tretzena jornada de la Lliga.

El club valencià ultima aquests dies la col·locació d'un enorme ratpenat taronja superposat a les lones que recobreixen l'estadi per l'avinguda d'Aragó amb el lema "Benvinguts a Mestalla", en castellà, valencià i anglès.

Amb una estructura de prop de 90 metres, el ratpenat incorpora un sistema tecnològic que li permet captar energia solar durant el dia mitjançant unes cèl·lules fotovoltaiques i brillar durant la nit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut