El San Lorenzo derrota l'Auckland City a la pròrroga (2-1) i serà el rival del Madrid a la final del Mundial de Clubs

Els argentins han necessitat arribar al temps extra per certificar la seva condició de favorits davant un conjunt neozelandès que ha fregat la gran sorpresa. Mauro Matos ha fet el gol de la victòria definitiva en el minut 93

El San Lorenzo de Almagro serà el rival del Reial Madrid a la final del Mundial de Clubs, després de derrotar per la mínima (2-1) a un combatiu Auckland City dirigit pel català Ramon Tribulietx, que ha donat molt bona imatge i ha posat contra les cordes al campió argentí. L'equip blaugrana, que pràcticament ha jugat com a local gràcies al suport dels 8.000 aficionats argentins que han omplert l'estadi de Marràqueix, s'ha trobat a un Auckland molt ordenat que ha anul·lat des del primer minut el futbol del seu rival. Els dos equips s'han respectat en excés a la primera part, i gairebé no han creat perill a l'àrea rival, conscients que es jugaven l'accés a tota una final del Mundial de Clubs

Però el futbol a vegades és capritxós, i quan tot apuntava que els dos equips marxarien al descans amb un empat a zero que hauria sigut molt meritori pels neozelandesos, l'equip del Papa Francesc, que feia el seu 78è aniversari, ha fet la millor jugada de tota la primera part, que ha acabat amb el gol de Barrientos en temps de descompte de la primera part. L'argentí ha aprofitat una passada de la mort del lateral Emanuel Más per fer pujar l'1-0 al marcador, que no feia justícia amb el que s'havia vist als primers 45 minuts.

L'inici de la segona part ha sigut molt més tranquil. San Lorenzo, conscient que l'1-0 li valia per passar a la final, s'ha limitat a controlar la pilota, davant uns neozelandesos que hi posaven moltes ganes però que no tenien sort als metres finals. Al minut 67, l'esforç de l'Auckland s'ha vist recompensat gràcies a l'espanyol Ángel Berlanga, que ha marcat un gol molt semblant al que va fer Belletti a la final de la Champions de París, gairebé sense angle. Aquest gol, que feia saltar la sorpresa, posava l'empat al marcador i feia justícia al que s'estava veient al terreny de joc. Finalment, amb el resultat d'1-1 s'ha arribat a la pròrroga, una pròrroga que s'hauria pogut evitar si els davanters dels dos conjunts haguessin aprofitat les clares ocasions que han tingut.

La pròrroga ha començat de la pitjor manera per l'equip de Ramon Tribulietx, amb un gol de Mauro Matos al minut 93 que deixava el 2-1 final favorable als argentins. El marcador finalment no s'ha mogut més, i tot i una pilota al pal en els últims instants de l'equip neozelandès, San Lorenzo ha passat a la final. Ara té dos dies per recuperar les forces i preparar el partit contra el gran favorit de la competició, que amb un dia més de descans i sense haver jugat una pròrroga ho té tot a favor per endur-se el títol de millor equip del món.