Jürgen Klopp, un entrenador capaç del millor i del pitjor (Foto: Reuters)
Futbol

El Borussia Dortmund sol·licita la llicència per poder jugar la segona divisió alemanya

L'atípica situació del club alemany, a vuitens de la Champions i penúltim a la Bundesliga, l'ha obligat a complir el tràmit.

Actualitzat

A qualsevol aficionat del futbol europeu li podria semblar increïble, però hi ha possibilitats que el Borussia Dortmund baixi a segona aquesta temporada. L'actual subcampió de la Bundesliga, i subcampió de la Lliga de Campions fa menys de dos anys, es troba en una situació crítica en el campionat nacional: és el penúltim classificat quan tot just s'ha acabat la primer volta.

Davant d'aquest perill, el club ha estat previsor i ja ha sol·licitat la llicència per poder disputar la segona categoria alemanya, la Bundesliga 2. Es tracta d'un simple tràmit, però al país teutó és imprescindible fer-lo si es vol disputar aquest torneig, tant si s'hi accedeix per la via del descens com si és per ascens. El Borussia mai havia tingut la necessitat de complir-lo, i per això ho ha de fer ara.

Per descomptat, l'equip de Jürgen Klopp encara té moltes possibilitats de salvar-se: li queda tota una volta per refer-se i, a més, els llocs baixos de la taula van tan ajustats que només tres punts el separen de la dotzena posició. El que sí que haurà de fer és millorar el pobre balanç de quatre partits guanyats, deu empatats i tres perduts.

El que és més inexplicable del Borussia Dortmund aquesta temporada és que vagi tan malament a la Bundelisga i que, en canvi, hagi fet un paper tan brillant com sempre a la Champions. Va quedar primer del grup D, per davant de l'Arsenal, i s'enfrontarà a la Juventus en els vuitens de final. Motius per a l'esperança en queden, però el fet que un possible campió d'Europa acabi descendint a la seva lliga no té cap precedent. A la UEFA tenen calfreds només de pensar-hi.

Anar al contingut