Cop d'autoritat de la Penya a Múrcia i un pas ferm per arribar a la Copa com a cap de sèrie (70-77)

Els verd-i-negres sempre han tingut homes capaços de respondre als molts problemes que ha plantejat la Ucam

Nova victòria de valor per a un FIATC Joventut que s'ha fixat l'objectiu d'arribar a la Copa com a cap de sèrie. L'equip badaloní ha demostrat a Múrcia que és un bloc sòlid i que Salva Maldonado pot comptar amb molts homes capaços de prendre responsabilitats i de resoldre situacions complicades.

El partit no ha estat fàcil per a la Penya, especialment al segon quart, en el qual ha perdut la concentració i ha encaixat un parcial de 22 a 11 que ha fet perillar el partit al descans (40-30).

Igual que en l'anterior partit, contra el Fuenlabrada, Suton ha estat el millor de la Penya, tot i que després d'haver fet 9 punts al primer quart ha quedat inèdit al segon. La UCAM ha sabut aprofitar un joc més coral, amb Neto, Antelo, Wood i Arteaga marcant les diferències.

En la represa, els verd-i-negres han sortit disposats a deixar clar un punt de jerarquia. Davant la baixa aportació de Lima (que sortia d'una lesió), Maldonado ha fet carregar el joc sota les cistelles. Entre Suton i Miralles han fet 17 punts en aquest parcial i, quan no han pogut dominar, Hannah ha ajudat des de fora amb tres triples.

La Penya ha entrat en l'últim tram de partit dominant (53-55), i ha semblat que el Múrcia podia cedir, quan han aparegut Cabezas i, ara sí, Lima. El pivot s'ha enfrontat a Savané en un interessant duel que s'ha acabat empatat a 8 punts quan el verd-i-negre ha hagut de retirar-se per un cop al braç. Cabezas, per la seva banda, ha decidit començar a anotar, i ha posat el seu equip en el partit amb un triple en el minut 32.

La Penya ha quedat grogui un parell de minuts, fins que Vidal ha encertat a respondre amb un altre bàsquet de tres (58-61). L'intercanvi de cops que s'ha produït fins al final del partit l'ha trencat Mallet, amb encara un altre triple, quan faltaven 40 segons.

El FIATC Joventut, actualment amb 12 victòries i 4 derrotes, podrà assegurar la plaça de cap de sèrie a la Copa guanyant l'últim partit de la primera volta a casa contra el cuer, el Sevilla. Si no, dependrà dels resultats del Bilbao, el Madrid i el Barça.