Mapa d'avís meteorològic (AEMET)
Mapa d'avís meteorològic (AEMET)

València i Alacant baten rècord de calor extrema

Actualitzat

València arriba a la temperatura més alta dels darrers 78 anys, amb 41,7 ºC segons el registre de L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A l'aerport, el registre va arribar als 42.6ºC.  Alacant ha arribat als 37 ºC (37,8ºC a l'aeroport), la més alta des del 1856. També destaquen Xàtiva (42,9ºC), Ontinyent (41,9ºC) o Polinyà de Xúquer ( 41,3ºC).

La suma de la gran massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica més el vent de ponent reescalfat ha disparat la calor a València fins a trencar rècords. El litoral des de la Plana Baixa fins a la Safor serà la zona on el termòmetre es dispararà més des del matí fins ben entrada la tarda. El vent de ponent arribarà amb una humitat molt baixa al litoral, amb valors inferiors al 30%. La suma de temperatures extremadament altes, la humitat tan baixa i el vent provocarà que el perill d'incendis sigui molt elevat a gran part del País Valencià.

Les temperatures màximes al migdia d'avui ja arribaven als 41 ºC a Pedreguer i 40 ºC a Algemesí i Puçol. L'AEMET  ha elevat a risc extrem de calor el litoral de València per temperatures esperades de fins a 42 ºC.

A primera hora de la tarda, la ciutat de València ja havia batut el rècord de temperatura màxima al maig, amb 36,5 ºC, i supera el de 36,2 ºC registrat el 31 de maig del 2010. És la temperatura més alta des del 1937, és a dir, de fa 78 anys.

 

 

 

Anar al contingut