Una tempesta violenta inunda Girona després d'un juny de calor històrica

Els bombers fan una setantena de sortides per incidències a Girona després de la forta tempesta que ha caigut aquesta tarda

Francesc MauriActualitzat

Tarda d'aigua i pedra a la ciutat de Girona i rodalia. La tempesta violenta ha començat passades les set de la tarda i en la mitja hora que ha durat han caigut una cinquantena de litres d'aigua i calamarsa.

Les precipitacions han col·lapsat temporalment la ciutat; el soterrani del centre comercial Hipercor s'ha inundat i, al teulat, algunes plaques s'han trencat i hi ha hagut goteres.

La tempesta ha deixat goteres a l'estació de l'AVE a la ciutat.

 

La circulació rodada als carrers i les carreteres ha estat pràcticament impossible mentre ha durat el xàfec. Els bombers han fet una setantena de sortides per resoldre incidències.

Les imatges que arriben de les xarxes socials mostren una ciutat inundada:



Els aiguats i la pedra també han afectat una gran part del Gironès.

50 litres en mitja hora

S'han acumulat, de moment, 52 l/m2 a les Hortes de Santa Eugènia en 30 minuts i 60 l/m2 a la Devesa. La calamarsa ha estat abundant i la ventada considerable, fregant-se els 60 km/h. Caiguda abrupta de temperatura dels 25 graus de màxima als 12 graus. Ara mateix, fa fred.

Aquesta tromba estival arriba a finals d'un mes de juny que ha estat el més càlid dels últims 106 anys. La ciutat de Girona, igual que gran part del país, ha registrat un juny històric pel que fa a calor.

Amb dades instrumentals que es remunten al 1911, el juny més càlid va ser el del 2003. Aquest juny del 2017 ha estat el segon més càlid des del punt de vista de la calor sostinguda en el temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut