Tres dies sense calor per acomiadar un juny molt càlid

La calor d'estiu ens dona un respir amb dies ben agradables. Paraigua obert i ruixats intensos a les comarques de Girona

Néstor GómezActualitzat

Arriba la part capdavantera d'una gran embossament d'aire fred que ens farà oblidar la calor tan exagerada de les darreres setmanes. El fred i les glaçades tornaran al Pirineu després de més de 30 dies sense baixar dels 0 ºC a alta muntanya. Seguirem l'evolució de la caiguda de les temperatures durant el que queda de setmana.

Si prenem com a referència l'estació meteorològica d'alta muntanya de Boí-Taüll a 2.535 metres, des del 20 de maig la temperatura no baixa dels 0 ºC. I durant les onades de calor, del 10 al 25 de juny, les mínimes no van baixar dels 8 ºC i gairebé tots els dies se superaven a 2.500 metres els 16 ºC. Temperatures totalment desbocades que aquests dies cauran cap a valors negatius.

 

 

Fort descens de les temperatures

Si bé les temperatures matinals variaran poc respecte les de dimarts, les màximes cauran en picat a tot el Pirineu, Catalunya Central i totes les comarques de Lleida entre 2 i 8 graus. A alta muntanya de l'Alt Pirineu poden caure entre 6 i 10 graus en només 24 hores. Les temperatures mínimes d'avui es donaran a darrera hora de la jornada. Adeu als 35 ºC de temperatura màxima i adeu als 30 a tot l'interior. Només a la costa el vent de ponent pot elevar les màximes fins als 30 ºC. 

Ruixats intensos o temps assolellat

Tot i que de matinada pot caure algun primer ruixat a la Vall d'Aran i a l'Alta Ribagorça, cal esperar cap a mig matí per veure ruixats a les comarques de Girona, que poden ser intensos i acompanyats de tempesta i que es poden mantenir durant la tarda. També pot caure algun xàfec al massís del Port i a les muntanyes de Prades. Fora d'aquestes zones, el temps serà assolellat amb alguns núvols.

I els propers dies...

Més estabilitat i temperatures en clar descens. Arriben nits en què caldrà tancar finestres i potser posar-se el llençol per sobre.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut