Torna la dinàmica de tempestes de tarda més intenses

Acabem la setmana amb una tarda de llamps i trons, amb ruixats localment intensos i de més abast que dissabte

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps torna a complicar-se aquest diumenge, amb l'arribada d'una cua frontal, el flux de vent humit a la superfície i l'entrada d'una llengua d'aire fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per intensitat de pluja. Esperem, doncs, una forta activitat elèctrica.

Més ruixats

El dia ha començat amb núvols abundants i extensos sobretot cap a l'oest, més trencats a la meitat oriental. Però hem tingut algunes hores de calma. A migdia ja s'albiraven els primers ruixats al Pirineu i, de manera molt puntual, a la costa del Baix Empordà.

De cara a la tarda, els xàfecs i les tempestes es distribuiran pel Pirineu, prepirineu i prelitoral com a eixos principals, però també s'allargaran cap a la Catalunya Central i l'interior del nord-est. Al vespre i la nit enfilaran cap a la costa. A les terres de ponent, les pluges són menys probables. Localment hi haurà alguna tempesta amb calamarsa.

Temperatures estables

No hi haurà grans canvis en les temperatures. Mantenim un ambient no gaire fred a primera hora i força suau durant les hores centrals del dia, amb molts valors situats entre 23 i 29º C.

I dilluns...

No acabarà de fer net. Esperem alguns ruixats, més residuals i menys abundants en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut