Temps 100% anticiclònic: sol i boira

L'estabilitat atmosfèrica s'assenta a casa nostra durant uns quants dies i només s'esperen dies de sol i boires en aquest inici de la setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetarem la setmana amb la dorsal anticiclònica dominant el temps a Catalunya. A tot estirar s'acostaran algunes cues frontals provinents de l'Atlàntic. Bufarà una mica de mestral a primera hora a l'Ebre, i tramuntana més persistent al cap de Creus.

Més sol que no pas núvols

De nou, el factor més destacat serà la boira, present a la Catalunya Central, pla de Lleida i nord de la vall de l'Ebre. El sol matinal desfarà bona part de la boira, però puntualment pot persistir, sobretot cap a ponent. Fins i tot és possible que sigui una boira ploranera a estones. En conjunt veurem el cel força assolellat durant gran part del dia. Com a complement, de les cues frontals poden entrar algunes teranyines de núvols prims.

Ambient suau

La temperatura de primer hora serà una mica més baixa en general, tret del Pirineu, mentre que els valors diürns tendiran a recuperar-se, i assolirem un ambient primaveral, amb màxims de 18 o 19º C, però amb l'excepció de la zona marcada per la boira, amb valors que passaran per poc dels 10º C.

I dimarts...

Es mantindrà la mateixa dinàmica d'altes pressions, de cel poc ennuvolat en general i boira. La temperatura de migdia serà més alta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut