Conferències del Taller "Percepció social de l'aigua i el clima" (We Are Water)
Conferències del Taller "Percepció social de l'aigua i el clima" (We Are Water)

Taller meteorològic sobre aigua i clima amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquests dies vénen farcits d'actes relacionats amb el Dia Mundial de l'Aigua. El 19 i el 20 de març s'ha celebrat a Barcelona un taller meteorològic amb el títol "Percepció social de l'aigua i el clima". L'esdeveniment l'ha organitzat la Fundació We Are Water i l'Associació Intenacional de Meteoròlegs als mitjans de Comunicació (IABM).

Els dos dies d'activitats han combinat la participació de diverses entitats i organitzacions, com ara el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), Save the Children o la Fundació Vicenç Ferrer, amb xerrades entre meteoròlegs dels mitjans de tot el món.

Entre altres temes es va parlar de problemes específics amb sequeres i inundacions en països com Grècia, Alemanya o Bulgària, o de les dificultats de la lluita per portar la informació del canvi climàtic als mitjans públics i privats, amb el doble desafiament de ser rigorosos però accessibles i amens alhora. També es va parlar de la coordinació entre els serveis meteorològics nacionals i els mitjans de comunicació, i de la necessitat de polítiques de llarg termini.

El taller és una de les iniciatives programades a tot el món per We Are Water per avivar la consciència pública sobre el paper de l'aigua i el sanejament de l'aigua en la salut pública, la seguretat alimentària, l'agricultura, la pesca i la biodiversitat.

22 de març, Dia Mundial de l'Aigua

El Dia Mundial de l'Aigua és una jornada per destacar la funció essencial de l'aigua i propiciar millores per a la població mundial que té problemes relacionats amb l'aigua. I també és un dia per debatre com hem de gestionar els recursos hídrics en el futur. Enguany, el tema central és "Aigua i desenvolupament sostenible".

Aquesta commemoració va començar l'any 1993, i va ser designada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. Cada any està dedicada a un tema diferent, i se celebren diversos esdeveniments arreu del món.

 

 

 

Anar al contingut