L'huracà Maria colpeja Dominica i és una gran amenaça per a Puerto Rico

Néstor GómezActualitzat

Encara en fase de recuperació i de reconstrucció de tots els danys ocasionats per l'huracà Irma de la setmana passada, el Maria ha assolit categoria 5, el nivell més extrem, i es mantindrà així durant tot avui.

L'huracà Maria té un poder destructiu molt gran. Va tocar terra a Dominica, a les Petites Antilles, dilluns, amb vents sostinguts de 265 km/h. Durant les pròximes hores avança cap a les illes properes i es preveu que arribi a Puerto Rico i les illes Verges a darrera hora de dimarts i dimecres. Els avisos de perill per efecte de l'huracà s'han activat a Guadalupe, Dominica, Nevis, Montserrat, les iIlles Verges, Puerto Rico, Culebra i Vieques.

L'huracà Maria podria ser el més potent registrat mai a Dominica. Si bé alguns mitjans de comunicació han informat que el Maria és el més potent que ha travessat l'illa, el primer ministre, Roosevelt Skerritt, va precisar que, l'any 1979, el cicló David va assolir vents de 281 km/h. En aquella ocasió, l'impacte del David va ser catastròfic: va deixar un 75% de la població sense casa i va provocar la mort de 2.000 persones.

Donalt Trump ha signat l'estat d'emergència per a Puerto Rico i les illes Verges nord-americanes per l'arribada de l'huracà. La Universitat de Miami va evacuar en avió privat el seu campus de les illes Verges, una setantena de persones.

Si el Maria arriba amb categoria 5 a Puerto Rico, serà la primera vegada des del 1928, i d'això ja fa 89 anys.

Anar al contingut